7 Şubat 2012 Salı

CHP ESENLER KONGREYE HAZIR

esenlerpresErdoğan Aksu  

CHP ESENLER KONGREYE HAZIR
 
Email: yerelgazeteci@hotmail.com

Zamanın geniş tarihi irdelendiğinde CHP kongreleri ve büyük kurultaylarının her daim gündemin en merek edilen konularının başında geldiği görülür. Hürya imgesel ayrıntılara takılınmadığı sürece de sonuçları ülke yararına olmuştur çoğunlukla. Bir yılda iki kurultay yapma kararlığında olan CHP`de ilçeler kongre delegelerini ve ön seçim delegelerini seçmek için ilk adımları atmaya başladılar.


 CHP ESENLER KONGREYE HAZIR
Zamanın geniş tarihi irdelendiğinde CHP kongreleri ve büyük kurultaylarının her daim gündemin en merek edilen konularının başında geldiği görülür. Hürya imgesel ayrıntılara takılınmadığı sürece de sonuçları ülke yararına olmuştur çoğunlukla. Bir yılda iki kurultay yapma kararlığında olan CHP’de ilçeler kongre delegelerini ve ön seçim delegelerini seçmek için ilk adımları atmaya başladılar.
Esenler’de de delegasyonu oluşturmak için mahallelere iki gündür sandıklar kuruldu. Yaşamın yıllardır bize anlattıklarının dışında, siyasi geçmişimizde hiç görmediğimiz bir ilk yaşandı ilçede. Formülsüz atılımlarla bir yere varılmayacağının altını çizmekle birlikte hafta arasına alınmış delege seçimleri yapıldı. Gözlemlerimize göre İlin genelgesiyle kanunlaşan bu sıkışıklık yine de büyük bir siyasi olgunlukta, eleştirilere karşın parti görevi sayılarak uyum, uzlaşı ve hoşgörü havasında cereyan etti. Yeniden başlamak için gerçekçi bir nedeni olan veya eskiden kalma hesapları kapatmak isteyen herkes bu iki hafta arası gününe sığdırılmak zorunda bırakılan demokrasi yarışında alınteri döktü.
İşini gücünü bir kenara bırakıp, bilime yakışır görünmese de cehaletten kurtulmak adına, gökkuşağına gölge düşürmemek adına bu aritmetiksel uğraşıyı başarıyla tamamlayan yaklaşık dört bin üyeye başta ilçe yönetiminin sonra da üst yönetimlerin bir teşekkür borcu doğmuştur.
Yaşanmamış olsa söylenilse deneme cesareti bile gösterilemeyecek bir serilikte ve serinlikte öyle veya böyle yaklaşık bin ikiyüz kişi partinin geleceğinde rol biçeceği tüzüksel hakkını kazandı. Elbette arada unutulmuşlar, ulaşılamamışlar, gözden kaçmışlar olabilir. Sorumlu ve suçlu aramadan yarınların hesabını ve nabzını tutma zamanıdır bu günler. Bilinmeli ki kimse istediklerine tam sahip olmadan göçer gider bu gittikçe ağırlaşan hayatta. Önemli olan zamanı boşa harcamadan, çarçur etmeden halkın yararına olanın mücadelesini vermektir.
Tarzı alışılagelmişten değişik de olsa, yönetimler gördü ki işittik duyduk da geldik mantığıyla bir yere varılmıyor. Öyle akan suları durduracak oyunlara sahne olmadı hiçbir mahalle sandığı ama keşke mesajlara biraz daha itina gösterilseydi. Öylece durup bekleyecek, kaderine rıza gösterecek bir üye yapılanması olmadığı da böylece ortaya çıktı. Gördüğümüz yıllardır iktidar yüzü görmeyen partililer tüzüksel kriterlere göre kendilerini yenilemiş. Demek ki Oturmakla, gereksinim duyulduğunda aranmakla partili olunmuyor, geç de olsa öğrenilmiş.
Seçeneksizlik anlayışının yerine bir bildiği varsa söylemekten çekinmeyen, olabildiğince gençleşen değişim ve dönüşüm özlemlisi, kurtuluş meclislerini kuracak bir tablo çıktı ortaya. Listeler raporlanıp yarından itibaren askıya çıktığında partinin ilçedeki geleceğine ilişkin daha mantıklı yorumlar dillendirilebilir kanaatindeyiz.
Ancak gördüğümüz o dur ki; CHP Esenler örgütü yılın en uzun iki gününde insanüstü gayretle mahalle mahalle çalışıp toplamda 392 ilçe kongre delege adayını ve 785 parti içi ön seçmen adayını belirlemiştir. Emeği geçen herkesi ayırmaksızın kutluyoruz. Bu günden sonrası hoşgörü, iyi niyet ve uzlaşmayla seçilenlerin sırtında bir yüktür. İki yılda bir elde edilen bu emaneti parti içi demokrasi şölenlerinde ve Esenlerin esenliği için kullanıp devretmeleri gerekir. Çünkü Tutumdaki doğruluk başarıyı getirir.
Elbette bunları söylemek için çok erken ama Delegasyonun, kongre arifesinde partinin ilçedeki iki yılını özgürce değerlendirdikten sonra vereceği karar, ay ışığı getirmez ise eğer bir iki yıl daha elde yağ kandilleri dolaşılır.
CHP Esenler İlçesi kongreye hazır yazımız da o vakit birilerine ders olur…
03.02.2012
Bu Yazı 129 Kez Okunmuş
esenlerpres

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder