2 Şubat 2012 Perşembe

OLMUYOR BEYLER OLMUYOR

esenlerpresErdoğan Aksu  

OLMUYOR BEYLER OLMUYOR
Email: yerelgazeteci@hotmail.com

Ana muhalefet partisinin bir bireyi olarak yereldeki parti içi çekişmeleri bu sütunlara taşımadan genel siyaset üzerine dem vuralım diyorduk ama bizi de baştan çıkardınız. Olmuyor beyler olmuyor. Altın kapı da gümüş kaplarda yemek yiyip altın makasta kâkülleri yüze düşüren traş olunarak parti yönetilmez, yönetilemez ve yönettirmezler size. Bir gün kep düşer kel görünür bilesiniz.

OLMUYOR BEYLER OLMUYOR

Ana muhalefet partisinin bir bireyi olarak yereldeki parti içi çekişmeleri bu sütunlara taşımadan genel siyaset üzerine dem vuralım diyorduk ama bizi de baştan çıkardınız. Olmuyor beyler olmuyor. Altın kapı da gümüş kaplarda yemek yiyip altın makasta kâkülleri yüze düşüren traş olunarak parti yönetilmez, yönetilemez ve yönettirmezler size.  Bir gün kep düşer kel görünür bilesiniz.

Geçenlerde herkesten gizli, partiyi ilçede hakkıyla yönetecek muhaliflere kapalı, kaçak göçek bir akşam yemeği düzenlemiş ilçe başkanlığı. Birkaç milletvekilini ne diyerek o yemeğe çağırmışlar, katmışlar Allah bilir. Ne masallar uydurulmuştur çocukların bile inanmayacağı öğreniriz yakında. Davet edilenler hangi kıstaslara göre planlanmış ve ayarlanmış yarınlarda cümle alem duyar nasılsa. Zaten biz kobra’nın yazısından öğrenebildik ziyafetin verildiğini.

İlçe başkanlığının baskın bir yemek verme hazırlığında olduğunu duyup duruyorduk. Davet edilmeyeceğimizi bilsek bile, davet edilsek de gitmeyeceksek bile zarafet gereği bir mesaj alırız diye bekledik. Her zaman olduğu gibi yine oldubittiye getirildi maalesef bu altın kapılı toplanış. Ne zaman değişecek bu kapalı kapılar arkasındaki babavari siyaset usulleri acaba. Altmış yetmişi bir araya gelir, üç binlik örgütü planlarlar sonra kırk bine bağlarlar oy harcırahını, çekip gitmek yerine başarılıyız yaftası asarlar boyunlarına. Ne zaman bitecek bu koltuk hırsızlığı acaba. Biz ise her fırsatta ahlar vahlar içinde dövünmeden bizi üçe katlayanlara serzenişte bulunuruz aklımız sıra ana muhalefet kalışın gereği. Düğme iliklemekle olmuyor Beyler olmuyor.

Partili arkadaşlar bir araya gelip elbette yemek yiyebilirler. Masa başında yönetsel mekanizmayı dizayn etmek en alışılmışı ve en kolayıdır çünkü. Yedirirsin yemeği girersin beyinlere, karın doğal yaşamı felç ettiği şu günlerde karınlar doyar, kış uykusuna özendirirsin zevatı. Zamanı gelince kongre arifesi parmak şaklatırsın uyanın diye, gerçekten uyanmalarından korkarak. Allah aşkına bu hipnotize etme acemiliklerine ne gerek var. Topla ilçe merkezine örgütü anlat derdini olsun bitsin iş. Ama olmaz akıl hocaları her kimse vermiş talimatı istersen uygulama.

Kendine yakın duracakları, muhtemel taraf olacakları çağıracaksın ki mekana yemek boşa gitmesin, efsunlu tertipler bozulmasın. Sanki davete icabet edenler bizim arkadaşlarımız değil, görmeyecekler akla karayı, bozmayacaklar oyununuzu. Bilesiniz ki zor oyunu bozar. Olmuyor beyler olmuyor. Ana muhalefet partisinin asli görevi iktidara muhalefet etmektir. Partiyi biz daha iyi yönetmeye talibiz diyenlere, yönetme sırası gelmiş olanlara değil.

Alt tarafı bir akşam yemeği deyip geçebiliriz. Afiyet bal şeker olsun ama altın kapının eşiğinde kongre süreci yatıyorsa, bu kafalar yüzünden ilçede ana muhalefet partisi yan yatmışsa, iktidar partisi ilçede altın çağını yaşıyorsa, dikensiz gül bahçesinde safahat içindeyse canı sıkılıyor insanın. Çok parçalı kongre mantığını tescilleyen bir art niyetliliği çağrıştırıyor bu altın kapıdaki gümüş takımlarla verilen yemek. Fiks mönüsü de küçük olsun benim olsun. Yine ben yöneteyim veya yine ben seçileyim ama yönetemeyeyim yeter ki titrim sağlam olsun, kartvizitim baki kalsın manevrası bu yemek.

Bizim bu alışılagelmiş manevralara karnımız tok. Fiks mönüdeki küçük olsun benim olsun siz de bize destek verin martavalını yiyeceğimize tavuk dönerli sandviçlerimizi paylaşırız cümle alemle. Tavuk kadar ciğeri olmayanlarla mangal gibi yüreği olanların yarışında genel merkez kimden yana ağırlılığını koyar siz de görüp şoklanırsınız sonra.

Olmuyor beyler olmuyor. Yemekli, ballı çörekli toplanışlar sizin olsun haber filan da vermeyin ama hısımımızın validesi hayatını kaybetmiş, İnsan bir mesaj çeker Allah rızası için. Olmuyor…
30.01.2012
Bu Yazı 86 Kez Okunmuş
esenlerpres

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder