5 Nisan 2013 Cuma

Hayra Motor Şerre Fren Ol...



Hayra Motor Şerre Fren Ol...

Esenler Belediyesi’nin 2013 yılı Nisan ayı meclis toplantısının ikinci bileşimi Çarşamba günü Belediye Konferans Salonunda yapıldı. Belediyenin 2012 mali yılı idare faaliyet raporu üzerinde görüşmeler yapıldı.








Esenlere “Çılgın Proje!” Müjdesi

2012 mali yılı idare faaliyet raporu görüşmelerinde belediye başkanı Göksu meclis kürsüsünden sine vizyon gösterisi eşliğinde 4 yılda yapıldığı söylenen 400 projenin bazılarını meclis üyelerine uzun uzun anlattı. Göksu konuşmasının bir bölümünde ise Esenlerde çok büyük ve ses getirecek “Çılgın Proje” hazırlığında olduklarını çok yakın zamanda Başbakana projeyi ileteceklerini söyledi. Devamında, bir buçuk saat süren konuşmada Esenlerin imajını ve algısını değiştirildiğini vurgu yaparak sözlerine şöyle devam etti.


Esenler Başardı

Göksu “4 yıl önce söz verdik. Esenler merkeze sıkışmış değil kabuğundan sıyrılmış olacak! Artık Esenler, eski Esenler değil. İstanbul’un kalbi Esenler’de atıyor herkes Esenleri konuşuyor. Yeni cazibe merkezi artık Esenler oldu. Yenilenmesini, değişimini sürdürüyor. Esenler geleceğe hazırlanıyor. Ulvi hedefler için yapılan tüm hizmetleri el ele verdik ve birlikte başardık. Esenlerin rengi değişiyor. Ticari hayatın döndüğü merkez haline geldi Esenler. Biz Esenlerin sorunlarına, problemlerine esir olmadık. Problemleri esir aldık. Bahanelerin arkasına sığınmadık. Şehir duygumuzu ve felsefemizi paylaştık. Esenlerin şartlarına teslim olmak veya şartları teslim almak vardı biz ikincisini tercih ettik, teslim aldık. Bu şehir kendi kabuğunu kıracaktır. Allah bizlere yeniden Esenlerin tarihini yazmayı nasip etti.

Parti Farkı Gözetmeden Tarih Yazdık

Biz yapacaklarımızı anlatırken gülenler şimdi şaşırmış durumda. Bu faaliyet raporumuz meclisimizde ki sonuncu faaliyet raporumuzdur. Bakınız parti farkı gözetmeden tarih yazdık. Bu oturum, tarihi bir oturumdur. 4 yılda 400 üzerinde proje yaptık. Bunları yaparken önce kendimizden başladık ve bütün projelerimiz model projeler oldu. Diğer belediyeler bizim projelerimizi örnek aldılar. Projelerimizden ve hizmetimizden Esenler halkı %90 küsur oranında haberdardır. Ayrıca, kurduğumuz dev LCD ekranlarda herkes bu projeleri izleyecektir. Aynı zamanda herkes bu dev ekranlarda kendilerini, etkinliklerini ve faaliyetlerini göreceklerdir.


Nisan Ayında Sokak Meclisleri Yapacağız

Esenlerde belediyemizden memnuniyet %62’den %85’e çıkmıştır. Bu memnuniyeti sağlamak için kaynak ürettik ve mali disiplin oluşturduk. Yine de mevcut bütçeye ek 100 trilyon kaynak lazım ve bu kaynağı da biz üreteceğiz. Yapılan bu işlerde bir başarı var bu başarıyı da tüm personellerimizin özverili çalışmalarına ile gerçekleştirdik. Esenlerde bir saatte, bir metrekareye 68 kişi ayak basıyor. Nisan ayında sokak meclisleri yapmaya başlayacağız. Halkımıza hesap vereceğiz problemlerinizi dinleyeceğiz. Sokak meclislerine herkesi şimdiden davet ediyoruz.

2009–2012 yılları arasında 105 bin metrekare kamalaştırma yaptık. 2013 de ise kamulaştırma görevi 100 bin metrekare ile devam edecek. Örneğin, Tuna Mahallesinde 21 Trilyonluk kamulaştırma yapıldı 11 Trilyonu ödendi. Mahalleliler bu bölgedekiler boşaldıkça hırsızlıklarda da azalma olduğunu söylüyor. Şuanda ihbar şikâyeti bile bu mahalleden gelmiyor.

Esenlerde Ki Bodrumları Kapatacağız

Esenlerde ki bodrumları kapatacağız. Yavuz Selim mahallesinde bu işi başardık. Fevzi Çakmak mahallesinde de bodrumlara sokaktan giriş vermeyeceğiz. Bodrumlarda yaşayan ve işyeri açanlara tahliyeleri için süre veriyoruz. Esenler değişimi yakalamalı ki yaşanabilir bir kent olsun. 450 olan kültür altyapımızı 4 bin koltuğa çıkaracağız.

Tarihi Okumayın, Yazın

Siyaset adına popülizm yapanlar Esenlerin geleceğine yazık ederler. Tarihi okumayın, yazın. Gelin birlikte bu tarihi yazalım. Esenleri birlikte değiştirelim. Gelin birlikte kuralım. Yeter ki siz Esenler adına bir şey söyleyin. Esenlerde 100 bin konutun yenilenmesi gerekiyor. 27 bin binanın 15 bininde devlet ile bir bağı yok. Türkiye Kentsel Dönüşüm kültürüne sahip değil. Biz Esenlerde Kentsel Dönüşüm Tarihini yazıyoruz ve Kentsel Dönüşüm için 12 Katrilyon gerekiyor. Derdimiz muhtemel bir depremde bir kişinin burnunun kanmamasıdır. Onun için hayra motor şerre fren olun.


Yıldız Teknik Üniversitesi konferans salonunda Cuma akşamı 4 yılda 400 proje tanıtım programına tüm meclis üyelerimi bekliyorum ve kendilerine birer plaket takdim edeceğim” dedi.

Başkanın konuşmasından sonra siyasi parti grupları adına 2012 yılı değerlendirme konuşmaları için onar dakika söz verildi. Şahıslar adına ise beşer dakika süre verildi. Muhalefetin eleştirilerine belediye başkanı cevap vermedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder