3 Kasım 2014 Pazartesi

ESENLER’E İLK KEZ BİR CUMHURBAŞKANI GELDİ, AŞIRI GÜVENLİK USANDIRDI, ERDOĞAN AÇTI, ÇATTI VE GİTTİ…

ESENLER’E İLK KEZ BİR CUMHURBAŞKANI GELDİ, AŞIRI GÜVENLİK USANDIRDI, ERDOĞAN AÇTI, ÇATTI VE GİTTİ…

Esenler’e gelen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan,  Dörtyol Cumhuriyet Meydanı'nda 111 milyon lira tutarındaki yatırımlar;Belediye Hizmet Binası (23 Milyon TL), Hükümet Konağı (20 Milyon TL), Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi (23 Milyon TL), Esenler Özdilek Anadolu İmam - Hatip Lisesi 1. Etap Açılış, 2. Etap Temel Atma (40 Milyon TL), Cahit Zarifoğlu Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (3 Milyon TL), Bilgi ve Hikmet Evi (2 Milyon TL) açılışını tek tek yaptı ve yaptırdı, çattı ve gitti…

Esenler’e gelen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan;  iç ve dış siyaset kapsamında yaptığı konuşmasında Esenler’in boşa geçen on yıllarından sonra zorla kazandırılan eserler ile ilgili olarak; “Kardeşlerim burada, bu icraatlarda akıl var, bilgi var, tecrübe var ve neticelendirme var…” dedi.  

" Esenler’e gelen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişi de gidişi de şehri felç etti. Yoğun güvenlik önlemleri alındı. Dört bir taraf bariyerlerle kapatıldı. Yaya yolları sadece Cumhuriyet Meydanı’na çıkacak biçimde açıktı. Ve çaresiz meydana yolu düşenlerin açılışları sonuna dek izlemeden çıkması da bir hayli zorlaştırılmıştı. Kimse, hiç kimse işlerini gereğince yapamadı. Aşırı güvenlik uygulamaları nedeniyle, Merkez esnaf ve merkez ahali güvenlik mağdurları olarak bir gün geçirdiler.

Esenler’e gelen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Esenler’e gelişi ve gidişini takip eden akredite olmuş yerel ve ulusal basın mensuplarının da çalışma alanları daraltılmış ve sınırlandırılmıştı. Basın emekçileri sahne önünde dar bir alanda ve sıkışık bir ortamda çalışmaya gayret ettiler. Cumhurbaşkanı konuşurken sebep göstererek ayrılmak isteyen basın mensuplarına da izin verilmedi. Tören sonrası Kültür Merkezi’ne gitmek üzere ayrılan Erdoğan’ı takip etmek isteyen basın gönüllüsü emekçiler ve basın mensupları gerekçesiz sahne önünde bir süre bekletildi. Yükselen itirazlara ise kimin verdiği belirsiz, sadece emir böyle denildi. Sonrasında yazılı, görsel ve işitsel medya mensupları her adımda ve her yeni aşamada barikatlarla karşılaştılar. Açıkça bir yetki karmaşasının hüküm sürdüğü, bu güler yüzlü güvenlik ciddiyeti nedeniyle basın mensupları derdini kime anlatacağını bilemez halde çaresizleştirildiler. Ancak her sokak başı, adım başı kurulan barikatları ve sivil resmi güvenlikçi memurları aşabilenler görevlerini yapabildiler.

Esenler’e gelen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan Ulusal ve yerel basına yansıyan kısmıyla, açılışlar sonrası Davutpaşa Caddesi’nden protokol üyeleriyle yürüyerek Dörtyol’daki Kültür ve Sanat Merkezi’ne geçerken bir kafedeki gençlerin ‘kendilerine göstere göstere sigara içtiğini’ var sayıp “Cezai müeyyidesi var” diyerek tepkisini dile getirdi. Yanındaki protokole de “Gülmeyiniz, gülüyorsunuz ama…”diye çattı ve zabıtanın tutanak tutması gerektiğini hatırlattı. Ve kameralara da yansıyan biçimde; “ Terbiyesizler, Cumhurbaşkanı’nı görüyor, hala içmeye devam ediyorlar…” diyerek Dörtyoldaki Kültür Merkezi’ne gitti.

Akredite olmuş yerel ve ulusal basın mensuplarının önce Kültür Merkezi bahçesine girişine izin verilmedi, birçoğu ilk barikatta ayrıldı. Cumhurbaşkanı’nı takipte ısrarcılar ise daha sonra Kültür Merkezi içine alınmadı. Bir süre dışarıda bekleyen medya mensuplarının bir kısmı da bu arada ayrıldı. Çok azı ise Esenler’e gelen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kültür Merkezi’nden ayrılma saatine kadar bekledi.

O uzun ve soğuk bekleyiş sırasında dışarıda Belediye Zabıta Müdürü’nün arandığı görüldü. Esenler’e gelen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan, yürüyüş esnasında sigara içilen mekân ve içenler ile ilgili tutanak tutulup tutulmadığını merak etmişti. Zabıta Müdürü tutulan zaptı getirdi ve iç görevlilere verdi ve içeri gönderdi. Zabıta müdürü de içeri alınmayanlar kervanına katıldı. Belediye müdürleri, belediye meclis üyeleri, protokol üyeleri, heyette yer alan görevliler ve cumhurun başına anlatacak derdi olanlar gerilen süslü kordonlar arkasında boşuna bekleşip durdu.

Esenler’e gelen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam karanlığında Kültür merkezi’nden çıkar çıkmaz aracına binerek yaya trafiği sabahtan akşama kadar kesilmiş olan Davutpaşa Kapalı Caddesi’nden geldiği gibi uzun araçlar konvoyu ile Esenler’den ayrıldı…"

Esenler’e gelen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan; basına sonradan servis edilen habere göre; Kültür merkezinde kendi fotoğraflarından oluşan “Kasımpaşa’dan Cumhur’un Başına” fotoğraf sergisini gezdi. ESEV sanat evi kursiyerlerinin ney dinletisini dinledi. Daha sonra Esenler Belediyesi’nin yeni hizmet binasına geçti.

Esenler’e gelen ilk Cumhurbaşkanı Erdoğan; yeni belediye hizmet binasında Başkanlık makamında Esenler Belediyesi’nin hatıra defter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder