28 Aralık 2013 Cumartesi

ESENLER MİMAR SİNAN CAMİİ HAYIRSEVERLERİN DESTEKLERİNİ BEKLİYOR...

ESENLER MİMAR SİNAN CAMİİ HAYIRSEVERLERİN DESTEKLERİNİ BEKLİYOR... 

Esenler Mimar Sinan Camii’nin inşaatı hayırsever vatandaşların yardımı ile arzu edilenden daha hızlı bir şekilde devam ediyor...

Mimar Sinan Mahallesi Esenler Mimar Sinan Camii’nin Din Görevlileri Hüseyin Karaduman ve Ahmet Yavuz Yiğit bu güne kadar yardımda bulunan herkese sonsuz şükranlarını ileterek kaba inşaatın bittiğini ve ince işlere geçildiğini ifade ettiler.

Camiinin tamamlanarak ibadete açılabilmesi için hayırseverlerin yardımlarını beklediklerini belirten din görevlileri eksiklikleri şöyle sıraladılar;

“Minaremiz tamamlandı. Kubbenin kurşunlaması devam ediyor. üç lojman ve bir Kur’an kursunun kabası bitti sıva işleri sürüyor. Bildiğimiz kadarıyla Eksiklerimiz ise şöyledir; boya işi için 75.000, altın varak ve işlemeler için 80.000, mermerler 3210.000, iç ve dış kapılar için 175.000, iç süsleme çinileri için 20.000 TL’ye ihtiyacımız vardır. Ayrıca kubbe ustasına da yaklaşık 200.000 TL’nin üstünde borç vardır. Dernek başkanı ve yöneticilerimizin bu konuda daha fazla bilgileri var. Ancak öncelikle yapılacak işler bunlardır.
Bütün Esenlerli hayırseverlerin Esenlerin en büyük ve en güzel ibadet evlerinden birisi olacak Mimar Sinan Camii’ne yardımlarını bekliyoruz.”

ÇATAR; “ANADOLU’YU GERÇEK MAYALAYANLARI GÖREMEDİK...”

ÇATAR; “ANADOLU’YU GERÇEK MAYALAYANLARI GÖREMEDİK...”

Esenler Belediyesi Ramazan etkinlikleri bir ay boyunca Anadolu’yu Mayalayanların kimler olduğunu Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’ndaki çalışmaları tamamlayarak Esenler halkına panolarla sundu...

Anadolu’yu gerçek anlamda mayalayanların panoda resimlerini görmeyen vatandaşlar ve Esenler Pirsultan Abdal Derneği Şube Başkanı Nadir Çatar tepkilerini dile getirdiler.

Bazı vatandaşlar bu panoda ki kişilere ilişkin şikâyet ederek şöyle konuştular;

”Evet güzel Anadolu’muzu değerlerimizle buluşturan belediyemize çok şeyler borçluyuz. Bizleri bu değerlerimizle buluşturan Belediye başkanımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kendilerinin yapmış olduğu en büyük hizmetlerden birisi bizi bu Anadolu mayacıları ile buluşturmasıdır. Eksikler elbette var, unutulan birçok değerimizin resmini göremedik, olsun başka ramazanlarda onlarında bu meydanda yaşamasını arzu ediyoruz” dediler.

Esenler Pirsultan Abdal Derneği Şube Başkanı Nadir Çatar;

 “Ramazan ayı birlik beraberlik ve ibadet aydır. Bu ayda dostluk, kardeşlik, barış ve birlik de yaşamdan örnekler yansıtılarak, ülkedeki huzura katkı sunmak hepimizin görevi olmalıdır. Toplumumuzu ötekileştirmeye ayrıştırmaya meyil vermeden etkinlikler düzenlenmelidir. Ancak görmekteyiz ki panoya asılan resimlerin içinde Anadolu’yu gerçek anlamda mayalayanların resimlerini göremedik, bu nedenle üzüntümüzü ise gizleyemedik.

Anadolu’yu aydınlatan bu değerlerimizin gerçekten Anadolu’muzu, Balkanları, Asya’yi ve Kuzey Afrika yi mayaladığı Teolejik bir gerçektir. Mademki Esenler belediyesi Anadolu’yu mayalayanları Esenler halkına tanıtıyor. Burada Dede Korkut, Mevlana, Pirsultan Abdal, Hacı Bektaşi Veli, Yunus Emre, Şeyh Bedrettin, Sarı Saltuk ve Şeyh Edibali gibi insanlığa hizmet eden, toplumların bir arada kardeşçe yaşamasına ve kaynaşmasına vesile olan bu değerlerimize Esenlerde Belediyece düzenlenen Ramazan etkinliklerinde yer verilmesi gerekirdi.

Tüm olumsuzluklara rağmen esenler halkının ramazan ayının ülkemize ve Esenler’e dostluk, kardeşlik ve barış getirmesini diliyorum...” dedi.

ESENLER EMNİYETİ'NDEN ANLAMLI İFTAR

ESENLER EMNİYETİ'NDEN ANLAMLI İFTAR

Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün gazi yakınları ve şehit aileleri için verdiği anlamlı iftar yemeğine yoğun katılım vardı...

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kapüsü havuz başında verilen iftar yemeğine, Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu, İstanbul Muharip Gaziler Dernek Başkanı Albay Ahmet Kendigel, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum temsilcileri, yerel gazeteciler ve vatandaşlar katıldılar.

İftar yemeğinin ev sahipliğini üstlenen Esenler İlçe Emniyet Müdürü Dr. Zülküf Atılgan ve ekibinin misafirleri kapıda karşılayarak tek tek ilgilenmesi gözlerden kaçmazken, iftar yemeğinde protokol kuralları olmaması geceye ayrı bir renk kattı.

İftar yemeğinin sunuculuğunu Nurgül Ayhan üstlenirken gecenin açılış konuşmasını ise İstanbul Muharip Gaziler Dernek Başkanı Albay Ahmet Kendigel yaptı.

Esenler’de hep ilkleri yaşadıklarını belirten Başkan Kendigel;



“Yaklaşık 7 yıllık dernek başkanlığı görevimde ilk defa bir Kaymakam derneğimizi ziyaret etti. O da Esenler Kaymakamımız Sayın Nazım Madenoğlu’dur. Ben kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Yine Kıbrıs gazileri ilk kez Esenlerlilerin sayesinde yıllar sonra Kıbrıs'ı ziyaret etmişlerdir. Ayrıca ilk defa bir Emniyet Müdürü derneğimize iftar veriyor. O da Esenler İlçe Emniyet Müdürü Dr. Zülküf Atılgan’dır. Ben kendisine ve bu iftar yemeğini organize eden herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Esenler Kaymakamı Nazım Madenoğlu ise;



“Esenler İlçe Emniyet Müdürümüz Dr. Zülküf Atılgan ve emniyet mensuplarımızın gazi yakınları ve şehit aileleri için verdiği bu anlamlı iftar yemeğinde bulunmaktan dolayı şeref duyuyorum. Bu iftar yemeğini düzenleyenlere ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu gece çok anlamlı bir iftarı birlikte yapıyoruz. Vatanın bölünmez bütünlüğü ve birlik beraberliği için canlarını hiç çekinmeden ortaya koyan, gövdesini siper eden gazilerimiz ve şehitlerimizin anısına verilen bu iftarda bulunmaktan gurur duyuyorum. Bu iftara severek koşarak gelen siz değerli, misafirlerimize de hoş geldiniz diyor ve teşekkürlerimi sunuyorum. Buraya katılan misafirlerin birlik beraberliğe hizmet edebilme duygusu içinde olduklarını da görmekteyim."


MENDERES MAHALLESİ 325. SOKAKTA “KONU KOMŞU İFTARDAYDI”...

MENDERES MAHALLESİ 325. SOKAKTA “KONU KOMŞU İFTARDAYDI”...

Esenler’de “Konu komşu iftardayız”  sloganıyla 2 yıldır yürütülen Mahalle İftarları bu yıl da yöre derneklerince sürdürülüyor.

Erzurumlular  Derneği program kapsamında 2013 Ramazan Ayı Mahalle İftarı’nı Menderes Mahallesi 325. Sokakta  gerçekleştirdi.

Erzurumlular Derneği Başkanı Ömer Savaş ve Belediye Başkanı Danışmanı Mehmet Kaya’nın iftar öncesi birer konuşma yaptığı sokak iftarının dualarını genç imam adayı Ziya Çandır Hoca yaptı.

Mahalleli genç imam adayı Ziya Çandır Hoca’nın akşam ezanını okumasıyla hep birlikte oruçlarını açtılar, iftar sonrası hep birlikte dualar ettiler.

Esenler Menderes Mahallesi 325. Sokakta düzenlenen Mahalle İftarında aynı mahallede, aynı sokakta ve aynı binada oturan vatandaşlar, imece usulü paylaştıkları iftarlıklarıyla komşularıyla aynı sofrada iftar yapma hazzını yaşadılar.

Sokağa kurulmuş masaların tamamen dolduğu iftarda vatandaşların hep birlikte oruçlarını açmasının ardından Erzurumlular Derneği Başkanı Ömer Savaş bir teşekkür  konuşması yaptı;

" Esenler’de  Ramazan ayında her mahallenin cadde ve sokaklarında derneklerimiz iftar programı yapıyor. Bu gün burada her memleketten insan bir arada iftarımızı yaptık. Katılan mahalle sakinlerimize, komşularımıza çok teşekkür ederim. Bu iftarımızı geleneksel hale getirerek seneye de devam edeceğiz. Şimdiden yaklaşan kadir gecenizi ve bayramınızı tebrik ederim.”


PROFESYONEL FUTBOL LİGLERİNİN TEK KADIN KULÜP BAŞKANI ESENLER’DEYDİ...

PROFESYONEL FUTBOL LİGLERİNİN TEK KADIN KULÜP BAŞKANI ESENLER’DEYDİ...

Profesyonel futbol liglerinin tek kadın kulüp başkanı unvanına sahip TFF 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Çankırıspor’un Başkanı Sevda Karaali Şireci Esenler Çankırılılar Derneği standını ziyaret ederek Dernek Başkanı Mustafa Kaplan ve hemşerileri ile bir araya geldi...

Esenler dörtyol cumhuriyet meydanı’nda süren ramazan etkinliklerine dernek standları ayrı bir renk katıyor. Bu vesileyle Esenler renkli simaları ağırlamaya devam ediyor. Çankırıspor’un Bayan Başkanı Sevda Karaali Şireci de son misafirlerdendi...

Sevda Karaali, hırslı ve çağdaş bir yönetici ayni zamanda yüreği futbol sevgisiyle dolu bir Çankırılı. Çankırıspor’u 5 Yıl önce takımın maddi imkânsızlıklar nedeniyle düştüğü amatör liglerden alıp üst üste şampiyonluklar yaşatarak 2.Lige kadar taşımayı başarmış bir bayan başkan.

Bayan Başkan durumu büyük bir olgunlukla şöyle özetliyor;

“Çankırımızın, memleketimizin ihtiyacına cevap vermeye çalıştık sadece. Kulübün girmiş olduğu ekonomik sıkıntılardan dolayı, bu işi yapacak gönüllüler bulunamadığı için biz gönüllü olduk. Futbolda yöneticilik hele hele başkanlık aslında çok zor bir iş. Kadın erkek ayırmaksızın zor bir iş diyebilirim, yani zor bir sorumluluk...

Beş senedir kararlıkla, istikrarla devam ediyoruz, arkamızdan ülkenin her bir yanında bayanlar gelsin diye çalışıyoruz.Benim için bir onur meselesi oldu bu başkanlık. Tüm zorluklara rağmen mücadele ediyoruz ve edeceğim.

Çankırıspor’u 1'nci Lig'e çıkartmadan da başkanlığı asla bırakmayacağım.”

Esenler Çankırılılar Derneği Başkanı Mustafa Kaplan’da duygularını şöyle dile getirdi;

Ramazan ayının tüm İslam alemine, ülkemize ve Esenlerimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu güne kadar ve bu pazar gecesi yarın iş günü olmasına rağmen gecenin ilerleyen vakitlerine kadar bizi yalnız bırakmayan hemşehrilerimize, Esenlerlilere ve Çankırıspor başkanımız Sevda Karaali Şireci hanımefendiye bizi ziyaretleriyle mutlu ettikleri için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Ayrıca eski Federasyon Başkanımıza, Çankırı Kadınlar Derneği Başkanımıza, Taraftarlar Derneği Başkanımıza, Ali Orduhan beye, Yeşil Dumlupınar Dernek Başkanımıza, Kavak Köyü Dernek Başkanımıza, Esenler Yerel Basınımızdan 7*24 Ve Esenler Time’e, Orta Dernekler Birliği Başkanımıza, Çankırılı Sanatçımız Sami Yalçın Beye, İstanbul Çankırılılar Federasyon Yönetim Kurulu Üyelerimize,18 Haber Çankırı Basınımıza, tüm değerli Çankırılı hemşehrilerimize özellikle de gençlerimize dernek yönetimim adına sonsuz teşekkürler ederiz.

Esenlerde Çankırılılar olarak güzel günler geçiriyoruz. Bu Ramazan etkinliklerinde Çankırılı olsun olmasın tüm dostlarımızla hasret gidererek kucaklaşıyoruz. Yeni tanışmalar ve kaynaşmalarla geleceğe daha güvenle bakıyoruz....”


‘AYNAYA RESİM İŞLEMEYE’ ESENLERLİ USTA DAMGASI…

‘AYNAYA RESİM İŞLEMEYE’ ESENLERLİ USTA DAMGASI…

Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanı Ramazan Etkinlikleri Standları’nda Türkiye’de ve Dünya'da ilk ve tek olan ayna işleme ustası Esenlerli Hüseyin Arda’da yer alıyor…

Ayna işlemenin sanat olup olmadığı bir yana 57 yaşındaki Esenler Menderes Mahallesi sakinlerinden, ayna işleme üstadı Hüseyin Arda çivi, çekiç ve elmas uçlu kalem kullanarak aynaların üzerine semboller ve resimler işliyor.

Aynaların yüzeyine çivi ile çıtlatılarak yaptığı aynalı-resimleri sergileyen Hüseyin Arda benden sonra da bu iş devam etsin diye öğrenciler yetiştiriyor. Bağcılar Halk Eğitim Merkezinde açılan kursta ayna işlemeyi kursiyerlerine öğretiyor.

Kendisiyle görüşmemizde çok öğrenci yetiştirmekten çekinmediğini ifade eden Hüseyin Arda; “ Bu işten İstanbul ve Türkiye’de çok kimse uzun yıllar ekmek yer. Çok yapan olursa işin tanıtımı da yapılmış olur. Bu ayna işlemeyi ben başlattım ama benden sonra da devam etsin isterim” diyerek şöyle devam etti;

“Edirneliyim ben. Çiftçilik yapardım memlekette. Ancak Ergene Nehri’nin Edirne’ye  girdiği yerden Meriç Nehri’ne birleştiği yere kadar Ergene nehrinin kirlenmesi ve Meriç nehrini de kirletmesi tarımı bitirdi Trakya’da. Ürünlerimize de iyi taban fiyatlar verilmeyince çiftçilik yapmak iyice zorlaştı. Ergene Nehri 25 yıl öncesine kadar Trakya’da tarımın su kaynağıydı. Sanayi,  kentsel ve evsel artıklar ve tarımda kullanılan suni gübre ve tarım ilaçlarından dolayı nehir bu gün çok kirlenmiş durumda. Araziler çoraklaştı ve ekilenlerinde verimi azaldı.

Biz de hal böyle olunca 1995 yılında Edirne’den İstanbul’a göç ettik. Esenler’e yerleştik. Nalburculuk işine girdik. Bu arada meraktan başlayan şekilde ayna işleme işine sarıldık. 1997 yılından bu yana da bu ayna işleme işini devam ettiriyoruz.

Nalburda çalışırken boş zamanlarda aynanın üzerinde oynayarak, deneme yanılma ile bu işi keşfettim. Geçen on yılda bu işi geliştirdim. Nalburculuğu bıraktıktan sonra bütün zamanımı ayna işlemeyle geçirdim. İşi belli seviyeye getirince başkalarına da öğretmek maksadıyla halk eğitim merkezlerine başvurdum. Esenler Halk Eğitim bana cevap vermedi ama Bağcılar ilgi gösterdi. Şimdi Bağcılar Halk Eğitim Merkezinde arzulayanlara bu işin eğitimini veriyorum.

Yıllar içinde yaptığım, biriktirdiğim işlerimi 2006 yılında Esenler’de açtığım bir sergiyle tanıttım. O zaman meydandaki eski belediye binası yıkılmıştı bilirsiniz. Onun üzerinde açtım ilk sergimi.

Bu iş İstanbul’da Türkiye’de yaygınlaşsın istiyorum. Dünyada bilinsin ve dünyaya tanıtılsın istiyorum. Çünkü bu işin benzeri bildiğim kadarıyla dünyada yok. İlk ve tek olarak biz ayna işliyoruz. Esenler’de de bu işe ilgi duyanlar, merak salanlar olursa bize de imkan verilirse seve seve öğretirim herkese…”





 

“HARDALİYE” MİLLİ BİR İÇECEK HALİNE GETİRİLEBİLİRDİ…

“HARDALİYE” MİLLİ BİR İÇECEK HALİNE GETİRİLEBİLİRDİ…

Esenler Dörtyol Cumhuriyet Meydanı Ramazan Etkinlikleri kapsamında Dernek Standları’ndayer alan ‘Trakya Balkan Ve Rumeli Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği’ sunum ve tanıtımları ile meydana ayrı bir renk katıyor…
Trakya Balkan Ve Rumeli Türkleri Kültür Ve Yardımlaşma Derneği Dernek Merkezi Esenler’de Dernek Lokali ise Güngören’de olan Esenler ve Güngören’i birleştiren bir dernek. Yani iki ilçenin Davutpaşa ve Gençosman mahallelerinin birbirine sınır olduğu noktada kendine mekan edinmiş. Bin ikiyüz civarında bir üyeye sahip ve çoğunluğu Esenler’de yaşıyor.
Dernek başkanlığını 1971 yılında Kırklareli’nin Pınarhisar’ından Esenler’e göç eden Ethem Şenol yapıyor.
Başkan bu yılki ramazan etkinliklerinde bu güne kadar geçen günler için memnuniyetini dile getirdi ve şunları söyledi;
“Biz burada Trakya’nın bütün illerinden gelip, Balkanlardan gelip yerleşen ve artık Esenlerli olan kişileriz. Zaten standımıza ziyaret edenlere baktığınızda bunu göreceksiniz. Türkiye’nin her vilayetinden misafirlerimiz kardeşlerimiz dernek ismine bakmadan bize geliyorlar. Biz de her gelen misafirimize başta hardaliyemiz olmak üzere yöresel lezzetlerimizden ikram ederek gönüllerini alıyoruz mutlu olmalarını sağlıyoruz. Bir taraftan da yöre tanıtımımızı yapmış oluyoruz. Gelen gelmeyen tüm hemşerilerimiz sağ olsunlar.
Burada 652 yıllık Kırkpınarınmızla, 500 yıllık Hardaliyemizle, aynalı süpürgemizle, kokulu sabunlarımızla, badem ezmemiz ve devai misk lokumumuzla, kare kesimli bademli kavala kurabiyemizle bulunuyoruz. tüm hemşerilerimizi tüm Esenlerlileri özellikle hardaliyemizden tatmaya bekliyoruz.”

HARDALİYE NEDİR
Hardaliye Kırklareli’ne özgü olgunlaşmış üzümlerden elde edilen alkolsüz, buruk lezzette, içimi ferahlatıcı bölgesel karakteristik bir içecektir.
Mustafa Kemal ATATÜRK 20 Kasım 1930’da Kırklareli vilayetini ziyaretinde kendisine ikram edilen hardaliye hakkında şöyle der:
Mustafa Kemal ATATÜRK; “Bunu milli bir içecek haline getiriniz.”

Ne yazık ki bölgede Ata’nın bu arzusu üzerine gereken ilgi gösterilememiştir. Senelerce birkaç kişi etrafında ev üretimi olarak varlığını sürdüren hardaliye, şu sıralar ciddi girişimlerle eski görkemli günlerine dönüyor.
Kırklareli’nin pek bilinmese de tarih boyunca bölgede bağcılık açısından önemli bir yeri vardır. Müslüman ve Türk ahali bağcılık etrafında gelişen sosyal ve kültürel yapıyı azınlıkların içki üretiminden ayrı, başka bir tarafından tutarak benimsemişler geliştirmeye çalışmışlardır. Hardaliye işte bu aşamada kendini gösterir.
Hardaliye olgun yaş üzümlerden hazırlanan bir içecektir. Bu sebeple eski dönemlerde son üzümlerden olan Papazkarası ve Pamit cinsi üzümler tercih edilmekteydi. Şimdi ise Cardinal ve Alphonse cinsi üzümler daha çok tercih ediliyor. Cabarnet, Cinsaut ve Öküzgözü cinsi üzümlerle de üretilme yoluna gidiliyor.

2 yorum:

  1. Bir iş adamı mı yoksa kadın mı? Herhangi Bir Mali Karışımda mısınız veya Kendi İşinizi Kurmak İçin Fonlara İhtiyacınız Var mı?
    Küçük Ölçekli ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Güzel Bir Krediye ihtiyacınız var mı?
    Kredi Notunuz Düşük mü ve Yerel Bankalardan ve Diğer Mali Kuruluşlardan Sermaye Kredisi Almayı Zor Buluyor musunuz? - Aracılar / Danışmanlar / Komisyoncular Müşterilerini Getirmeye Hoş Geldiniz ve% 100 Korunuyor.
    İlgilenen Taraflar E-posta Yoluyla Daha Fazla Bilgi İçin Bize Ulaşmalıdır: vickkydanisinc@gmail.com

    Ana Hedeflerimizin Bireylere, Şirketlere ve Girişimcilere Banka Kredisi Olmaksızın Yatırım Yaparak, Danışmanlık Yaparak ve Yükselterek İşlerini Yeni Zirvelere Çıkarmalarına Yardımcı Olduğunu Söylemek İstiyoruz.
    Finansman, Bankalar ve Varlık Esaslı Kredilendirmenin Her Konusunda Nitelikliyiz.
    Müşterilerimizin Mali İhtiyaçlarının Ve Zorluklarının Her Yönüyle Başa Çıkma Yeteneğine sahibiz; Gayrimenkul Yatırımları ve Finansman Gerektirmesi Gereken Diğer Sektörler. - Bireyler / Şirketler / Girişimciler / Aracılar / Danışmanlar / Brokerler Talep Edilen Kredi Miktarı için Bizimle İletişime Geçin Tüm Müşterilerimiz% 100 Korumalı
    İlgilenen Taraflar E-posta Yoluyla Daha Fazla Bilgi İçin Bize Ulaşmalıdır: vickkydanisinc@gmail.com

    HERHANGİ BİR KREDİ TEKLİFİ - UYGULANABİLİR KREDİLER İÇİN BAŞVURUN.

    3 ÇALIŞMA GÜNÜNDE KREDİ İSTEĞİNİZİ HIZLI YANIT VE İŞLEME İÇİN,
    Bu e-posta yoluyla doğrudan bize ulaşın: vickkydanisinc@gmail.com

    Aşağıdaki bilgilerle bize ulaşın:

    Ad Soyad:____________________________
    Kredi Olarak Gerekli Miktar: ________________
    Kredi Süresi: _________________________
    Kredi Amacı: ______________________
    Doğum tarihi:___________________________
    Cinsiyet:_______________________________
    Medeni hal:__________________________
    İletişim Adresi:_______________________
    Şehir posta kodu:__________________________
    Ülke: _______________________________
    Meslek:____________________________
    Cep telefonu:__________________________

    Derhal yanıt için talebinizi gönderin: vickkydanisinc@gmail.com

    Teşekkür ederim.
    Bay Vicky Danis
    Yönetmen.
    VICKY DANIS FİNANSAL KREDİ FİRMASI
    E-posta: vickkydanisinc@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Dear Sir / Madam,

    We offer all kind of loans - Business Loan / Real Estate Project
    -Financing

    We are a comprehensive financial
    services firm committed to helping our clients improve their
    long-term financial success.

    Our customized programs are designed to help grow, protect, and
    conserve our client's wealth by delivering a superior level of
    personalized service.

    We're Investment/Finance firm that specialized in project funding
    & General financial service offer.Our principal function would be
    assist you in complete financing through our reputable Lending
    Institutions.

    We are open to having a good business relationship with you. We
    are currently interested in funding viable businesses,
    investments or projects in the following areas of interest:

    * Starting up a Franchise
    * Business Acquisition
    * Business Expansion
    * Capital / Infrastructural Project
    * Commercial Real Estate purchase
    * Contract Execution
    * Trade Financing etc.
    * Want to be an Agent / Broker?

    - Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their
    clients and are 100% protected.

    We encourage you to contact us and learn more about the loans
    service we offered.

      FOR IMMEDIATE RESPONSE AND PROCESSING OF YOUR LOAN REQUEST WITHIN 2 WORKING DAYS,
    Contact us directly through this email: lydiamooncooperativeloan@gmail.com


    Contact us with the following information:

    Full Name:____________________________
    Amount Needed as Loan:________________
    Loan Duration:_________________________
    Purpose for Loan:______________________
    Date of Birth:___________________________
    Gender:_______________________________
    Marital status:__________________________
    Contact Address:_______________________
    City/Zip code:__________________________
    Country:_______________________________
    Occupation:____________________________
    Mobile Phone:__________________________

    Send your request for immediate response to: lydiamooncooperativeloan@gmail.com

    Thank you.
    LYDIA MOON
    Director.
    LYDIA MOON CO-OPERATIVE LOAN COMPANY
    Email:lydiamooncooperativeloan@gmail.com  

    YanıtlaSil