28 Aralık 2013 Cumartesi

YAPTIĞIMIZ ADI HOŞ İÇİ BOŞ PROJELER DEĞİLDİR…

YAPTIĞIMIZ ADI HOŞ İÇİ BOŞ PROJELER DEĞİLDİR…

Esenler İlçe Kaymakamlığı’nın Avrupa Birliği Proje Merkezi ve İstanbul Kalkınma Ajansı desteğiyle yürütmüş olduğu 483.766 TL. Bütçeli ”Esenler Kişisel Gelişim Ve Yaşam Merkezi” projesinin kapanış töreni Engin Can Güre İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi…

Tören öncesi katılımcılara Esenler İlçe Kaymakamlığı’nın hazırladığı ”Esenler Kişisel Gelişim Ve Yaşam Merkezi, Proje Kitabı” dağıtıldı.
Engin Can Güre İlköğretim Okulu Konferans Salonunda tertiplenen törende proje sorumlusu Esra Fırat proje hakkında, projenin ana fikri gerekçesi, amaçları, hedef kitle, merkez ve atölye çalışmaları ile eğitim faaliyetlerine ilişkin bir sunum yaptı.

Sunum sonrasında Esenler İlçe Kaymakamı Yüksel Ünal davetlilere hitap etti;

“ Gönül isterdi ki bu önemli projenin başlangıcında da ben olayım. Ancak bu projenin tatlı kısmı bana nasip oldu. Projenin başlamasında emeği olan Eski İlçe Kaymakamı Nazım Madenoğlu’na,  projenin yürütülmesine yardımcı olan İlçe Milli Eğitimine ve projeye destek olanlara teşekkür ederim.

Proje görünürde bitiyor denilebilir ama devam ediyor. Başka projelerle de çalışmalarımız sürecek. Çünkü insan bu dünyaya öğrenmeye geliyor. Mikroplu bir dünyada yaşıyoruz ve ölümden başka her şeyin çaresi var. Onun için geliştireceğimiz projeler de en az parayla en üst faydayı nasıl sağlarız düşüncesi ile bu projeleri gerçekleştiriyoruz.

Bir şeyin geri dönüşümü sağlandıkça insan mutlu oluyor. Kaymakamlık olarak bu faaliyetlerimize devam edeceğiz. Geri dönüşümlerini gördükçe de başka projeler geliştireceğiz.

İstanbul Kalkınma Ajansı ile ortak yürüttüğümüz bu projede 12-18 yaş arasında yoksun ailelerimize mensup yüz gencimiz kişisel gelişmelerine katkı sağlayacak eğitim fırsatından yararlanmıştır. Bunun yanı sıra zararlı alışkanlıklarla ilgili seminerlerde gençler bilinçlendirilmiştir.

Esenler Kişisel Gelişim Ve Yaşam Merkezi’nde verilen enstrüman, ebru, İngilizce, bilgisayar eğitimi ve spor faaliyetleri ile kursiyerler bu projeden faydalanmıştır.

Yaptığımız adı hoş içi boş projeler değildir…”

ÖZSOY, “ÖNÜMÜZDEKİ ODA SEÇİMLERİNDE ADAY DEĞİLİM…”

ÖZSOY, “ÖNÜMÜZDEKİ ODA SEÇİMLERİNDE ADAY DEĞİLİM…”

Esenler Birleşik Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ünaldı Özsoy, “Önümüzdeki günlerde yapılacak oda seçimlerinde aday değilim…” dedi.

Oda Başkanı Ünaldı Özsoy; “Odamızın ilk kurucularındanım. Hangi zorluklarla ve sıkıntılarla bugünlere geldiğimizi bilmeyenler olduğunu görmekteyim. Ahi Evren geleneği ile kurulan odamız, her zaman esnafının yanındadır. Zaten kuruluş amacımız, önce esnafımızın çıkarlarını korumak ve halkımıza hizmet etmektir. Yapılacak olan kongrede aday olmayacağım. Bu demek değildir ki tüm bağımı koparıyorum.

Seçilen arkadaşlarıma yürüyecekleri bu demokratik yolda elimden geldiğince yardımcı olacağım. Onları asla yalnız bırakmayacağım. Gönlümde yatan bir başkan adayım var. 15 yıldır yanımda çalışan ve yardımcılığımı yapan Şükrü Şahin’e güvenim sonsuzdur. Zira benden almış olduğu bilgilerle deneyim kazanmış biri olarak, esnafın emrinde olmayı esnafımıza hizmet etmeyi ilke etinmiş biridir.



Aldığım duyumlara göre birileri aday olmak istiyormuş. Hatta birileri tarafından bu arkadaşlar adaylaştırılmak isteniyor. Odamıza kayıtlı üyelerimiz, kişisel menfaatleri ve egolarını tatmin etmek için ortaya çıkanlara asla müsaade etmezler. Bizler devraldığımız bayrağı onurumuzla taşıdık. Kimseye biat etmeden, esnafımızın çıkarlarını gözetleyerek hizmet vermenin gururunu yaşıyoruz. Her zaman lobilerin değil KOBİ’lerin odası olduk. Bu anlayışla çalıştık, hizmet ederek yol haritamızı çizdik.

Birilerinin talimatları doğrultusunda adaylaşmak isteyenler odamıza başkan olabileceğini zannetmesinler. Benden önceki başkanlarım bana güvenerek emanet ettiği bu onurlu bayrağı ben de güvendiğim bir arkadaşa onurumla devretmek istiyorum. Benden sonra esnafımıza hizmet verecek olanların yapacakları olumlu işleri göğsümü gererek anlatacağım. Yanlışlarını ise değerlendirmeye alarak gerekli müdahalelerde bulunacağım” dedi.
 

"ENGELLİLERİN MAĞDURİYETİNİ ÖNCE DEVLET SONRA BELEDİYE GİDERMELİDİR..."

"ENGELLİLERİN MAĞDURİYETİNİ ÖNCE DEVLET SONRA BELEDİYE GİDERMELİDİR..."

3 Aralık Dünya Engelliler Gününe sayılı zaman kala, Esenler Belediyesi’nin İşitme Engelliler Derneği’nin faaliyet gösterdiği yeri Zabıta marifetiyle boşaltmaya kalkması Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte siyasilerin büyük tepkisini çekti. Sivil Toplum Örgütleri ve siyasiler, belediyenin geri adım atmaması halinde gerekli tepkiyi göstereceklerini açıkladılar...

ESDEF Başkanı Kahveci, engelli kardeşlerimize bu yapılanı hiçbir vicdan kabul etmez derken OÇEM Dernek Başkanı Sağız ise çok sert konuştu. Sağız, “Belediye Başkanı çıkıyor engelli derneklerinin kirasını ben veriyorum diyor. Soruyorum,  hangi derneğin kirasını vermiş açıklasın. Eğer açıklamaz ise biz yakasından tutup, sen hangi engelli derneğine bir lira verdin de bunun hesabını biz veremedik diye soracağız” dedi.

Esenler Belediyesi’nin İşitme Engelliler Derneği’ni boşaltmaya kalkması taraflı tarafsız her kesimin tepkisini çekti. Mum ışığında bir açıklama yapan Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte siyasiler, belediyenin geri adım atmaması halinde gerekli tepkiyi göstereceklerini söylediler.




Özden”Belediye sahip çıkmazsa biz varız”

CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden " Esenler Belediyesi böyle bir hatanın içinde bulunmamalı, zira engelli derneklerimiz ve diğer derneklerimiz siyasi faaliyet yapmıyorlar. Derneklerimiz siyasilere nasıl aynı mesafede ise siyasilerde bu derneklere aynı mesafede olmalıdır. Hatta dernekler üzerinde kimse siyaset yapmamalıdır. Çünkü engelli derneklerimizin tümü engelli üyelerinin toplumdaki yerlerini almaları için kısıtlı imkânları ile övünç duyulacak bir mücadele içindeler. Ama kimse mevki ve makamı ne olursa olsun bu desteklenmesi gereken onurlu mücadeleyi asla engelleyemez. En başta biz olmadığını düşündüğüm bu menfi harekete karşı dururuz. Bazı ekonomik sıkıntılardan dolayı derneklerimiz özellikle engelli derneklerimiz mağdur duruma düşebilir. Ancak bunların mağduriyetini gidermekte öncelikle devletimize sonra da Belediyeye düşer. Şayet Belediye üzerine düşeni yapmıyorsa halkımız ve biz gereken uyarıları zamanı geldiğinde yaparız. Kimse sahipsiz değildir. CHP kimsesizlerin kimidir, sahipsizlerin yanındadır."

Fidan: Belediyeyi kınıyorum 

Esenler İşitme Engelliler Derneği’nin belediye tarafından boşaltılmak istenmesine sert tepki gösteren MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan, şöyle konuştu;

“Esenler Belediyesi’nin engellilere tahsis ettikleri şu küçücük yere ihtiyacı varsa gelsinler ben Esenler Belediyesi’ne buranın büyüklüğünde yer vereceğim. Kullansınlar istedikleri kadar. Esenler’de yaşayan insanlarda belediyenin engellilere karşı bu tutumuna karşı bir tepki göstermiyorlarsa buda Esenler’de sözün bittiği an demektir.
Bugün sağlıklı bir şekilde yaşayanların hepsi iyi bilsinler ki, yarın hepsi birer engelli adaydır. O yüzden Esenler Belediyesi’nin yaptığı bu yakışıksız çıkışı kınıyorum ve Esenler’deki herkesin engellilere sahip çıkacağına da inanıyorum”

Kahveci: Bunu vicdanlar kabul etmez

Esenler Belediyesi’nin engellilere yönelik tutumunu vicdanların kabul etmeyeceğini belirten ESDEF Başkanı Süleyman Kahveci ise tepkisini şu şekilde dile getirdi;

“Esenler İşitme Engelliler Derneği bize bağlı olduğu için biz gerekli girişimlerde bulunduk. Gerek Belediye Başkanımızla ve gerekse de AKP ilçe Başkanıyla görüştük. Kendileri bize yardımcı olacaklarını söylediler fakat hemen peşimizden derneğin boşaltılması için Zabıtaları gönderdiler. Bu yapılan iş kesinlikle çok yakışıksız ve hiç hoş bir şeyde değil. Yani bunu vicdanlar kabul etmez.

Bende engellilerin bu şekilde dışarı çıkarılmaya çalışılmasını kabullenemiyorum. Bu engellileri de sokağa çıkarmak kimsenin harcı değil. Biz yöneticilerimizden sağduyu bekliyoruz. Çünkü bu olayı bizlerde kesinlikle kabul edemeyiz. Ben buradan haykırıyorum bu kesinlikle kabul edilemez.  Hiç kimse engellileri dışarı bırakamaz ve kimsenin de böyle bir lüksü yok”

Yıldız: Böyle bir durum olmaz

Tüm Kay-Der Başkan Yardımcısı ve Esenler Bölge Başkanı İlyas Yıldız da, “Ortada bir yanlış varsa hepimiz yanlışın karşısındayız. Biz Kayserililer olarak da her zaman doğrunun yanında olmuşuzdur. Bununla ilgili gerekli görüşmeleri yapacağız. Çünkü biz Kayserililer olarak hiçbir zaman yanlışın yanında yer almayız. Bu yapılanda doğru değil. Çünkü bu tür engelli derneklerine destek ve güç verilmesi gerekirken böyle bir durum olmaz” diye düşünüyorum.

Sağız: Allah’a nasıl hesap verecekler? 

“Engellilere bunu yapanlar Allah’a nasıl hesap verecekler” diyen OÇEM Dernek Başkanı Bekir Sağız ise sert sözlerine şu şekilde devam etti;

“Biz bu dernekleri kurarken engellilerin sorunlarını dile getirmek için kurduk. Yoksa biz hiçbir rantın peşinde değiliz ve hiçbir partinin de elamanı değiliz. Ama bunu bizim iktidarımız anlamak istemiyor. Yada bizleri böyle bir bir eritip başımızdan gitsinler istiyorlar. Ama biz Allah’ın izni ile 11 senedir erimedik, bitmedik ve bir 11 sene daha bu engellilerin haklarını ve hukuklarını arayacağız.
Bakın bu ilçede bir engelli okulu yapıldı ama maalesef şuana kadar açılıp çocuklarımıza hizmet veremedi. Bu okulumuza bir masa ve sandalye dahi tenezzül edilip verilmedi. Ama engelliler derneğini bulunduğu yerden çıkarmaya çalışanlar bu hakkı kendilerinde nasıl buluyorlar? Kim bunlar? Bu kişileri bu ilçeye kim getirdiyse yarın o bir gün bizlere değil ama Allah’a nasıl hesap verecekler?

Onun için bu arkadaşlar akıllarını başlarına alsınlar. Çünkü bizim kimsenin koltuğunda, yerinde ve ihalesinde gözümüz yok. Bizim derdimiz çocuklarımızın sorunlarını anlatarak çözümler üretilmesidir. Bizler burada kimlerin ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Lütfen artık bu kişiler ellerini derneklerin üzerinden çeksinler. Esenler’de 468 tane derneğin içerisinde sadece 5 engelli derneği denetlemeden geçiyor. Buda biz sizi bu ilçede istemiyoruz demektir. Birileri bizleri yıpratma peşine düşmüş ama bizler Allah’ın izni ile yıpranmayacağız. Daha çok kenetleneceğiz ve zamanı gelince gereken yerde de bunlara gereken dersi vereceğiz.

Başkan Göksu açıklamalı

Aynı zamanda benim Allah’tan başka hiç kimseden korkum yok. Bu Belediye Başkanı çıkıyor ve bazı konferanslarda engelli derneklerinin kirasını ben veriyorum diyor. Bu güne kadar hangi derneğin kirasını verdiyse ve bu zamana kadar hangi derneğe ne yarımda bulunduysa kendisinin çıkıp bunu açıklamasını istiyoruz. Açıklamazsa biz yakasından tutup kendisine aynen şunu diyeceğiz; sen hangi engelli derneğine bir lira verdinde biz bunun hesabını veremedik?  Kalkıp bizi dernekler masasından denetlettiriyorsun?

Kaplan: Çok büyük yanlıştır

SP Esenler İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Kaplan da, “Şimdi bazı karikatürler vardır ve üzerinde yazı olarak sadece yorumsuz yazar. Yani ben 43 yıldır Esenler’deyim ve böyle tirajı komik bir olayla ilk defa karşılaşıyorum.  Esenler Belediye Başkanı devamlı engelli derneklerinin önünde engel olmayacağız ve vicdan sahibiyiz derken, bunları yapabileceğini asla düşünmemiştim.

Onun için yapılan bu olayı kamuoyunun vicdanına bırakıyorum. Ve önümüzde 4,5 ay sonra bir yerel seçim var. Esenler’de yaşayanların bu olayları da görmesini rica ediyorum. Çünkü bu tamamen talihsiz bir girişimdir. Ben umut ediyorum bu talihsiz olaydan geri döneceklerdir. Çünkü Belediye Başkanı bu konuda çok büyük yanlışlar yapmıştır” diye konuştu.

HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN TARAFI DEĞİLİZ, SESİMİZ NET VE GÜR ÇIKIYOR…

HİÇBİR SİYASİ PARTİNİN TARAFI DEĞİLİZ, SESİMİZ NET VE GÜR ÇIKIYOR…

Esenler Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği Merkezi’nde 50 Yozgat Dernek Başkanı ve Yöneticileri bir araya gelerek istişare toplantısı gerçekleştirdi…

Yozgat Dernekler Platformu Başkanı Kazım Ekici toplantı öncesi değerlendirmelerde bulundu ve “Esenler Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimlerinde de Şükrü Şahin’in listesini destekleyeceklerini” belirtti…

Tüm Siyasi Partilere Aynı Mesafedeyiz. 

Ekici şu açıklamalarda bulundu;

“İstanbul’da faaliyette bulunan federasyonumuzla ve derneklerimizle istişare toplantısı yapacağız. Bu toplantıda ayrıca önümüzdeki yerel seçimlerde hangi partiden adaylarımız varsa bunlarla ilgili Başkanlarımızın ve yöneticilerimizin fikirlerini alacağız.

Esenler’de 2014 Ocak ayında Birleşik Esnaf Odası’nın seçimleri var. Bu seçimlerde Başkan Adayı Şükrü Şahin ile görev alacak olan hemşerimiz Soner Karabulut’u destekleme kararı aldık. Hangi bölgelerde hemşerilerimiz güçlü ve seçilecek yerde ise o bölgelerde daha kapsamlı bir çalışma yapacağız.

Tüm siyasi partilere aynı mesafedeyiz. Hemşerilerimiz kazanabilecek yerden aday gösterilirse onlara destek olmaya gayret edeceğiz. Siyasi partilerin hemşerilerimizi seçilemeyecek bir sıradan göstermeleri halinde seçilecek durumda olanları destekleyeceğiz.

Siyasi tarafsızlığımızı ön planda tutarak ister CHP’den olsun, ister MHP’den olsun, isterse diğer partilerden olsun önemli olan hemşerimizin seçilebilir bir yerde olmasıdır önemli olan.

Şubatta “Büyük Yozgat Buluşması” Gerçekleştireceğiz 

Biz Yozgatlılar olarak bu yerel seçimlerde bir Belediye Başkanı, Belediye Meclis ve Büyükşehir Meclis Üyesi çıkartmayı umuyoruz. Yoksa bizim Yozgat’ta bir söz var; ‘Kuru kuru gadan alıyım yok.’ Esenler’de 37 Meclis Üyesi çıkacak ve bizim arkadaşımızı sıralamanın 30’ncu sırasına yazarsanız olmaz. Çünkü bizler biliyoruz ki, bu arkadaşımız seçilemeyecek bir sıradadır. Onun için gerçekten Yozgatlıya güveniyor ve sahip çıkıyorlarsa seçilebilecek sıraya koymalarını bekliyoruz.

Esenler, Bağcılar, Küçükçekmece ve Ümraniye’de ciddi oranda hemşerimiz var. Totaline baktığınız zaman İstanbul’da yaklaşık 210 bin hemşerimiz yaşıyor. Şubatta Büyük Yozgat Buluşmasını Gerçekleştireceğiz. Bu programın amacı da, gerçekten seçilebilecek sırada olan hemşerilerimizi kamuoyuna ve Yozgatlılara tanıtmaktır.

Sarıgül, Hemşerimizin Oğlu Adına Yozgat Sorgun’a Bir Okul Yaptırdı.

Mustafa Sarıgül’ün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı şekillenmedi ayrıca ekibi de belli değil. Onun için bu konuda şuan için bir şey söyleyemeyeceğiz.

Mustafa Sarıgül’ün Yozgatlılara karşı bir teveccühü var. Bizde bunu iyi biliyoruz. İki yıl önce Şişli’de oturan bir hemşerimizin çocuğu şehit oldu. Bu kardeşimizin babasını çağıran Mustafa Sarıgül ne istediğini sorduğunda bu hemşerimiz çocuğunun adına köyüne bir okul istedi. Köyde yeterli sayıda öğrenci bulunmadığındanSarıgül, hemşerimizin oğlunun adına Yozgat Sorgun’a bir okul yaptırdı. Bundan dolayı da bizlerin Sayın Sarıgül’e bir teşekkür borcumuz var.

Ancak biz hiçbir siyasi partinin tarafı değiliz, bu nedenle de sesimiz net ve gür çıkıyor. Yozgatlıya kim sahip çıkıyorsa biz o siyasi partinin yanındayız. İster MHP’den olsun, ister CHP’den olsun, isterse başka partilerden olsun…”

 

KAÇAN; “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDA SARIGÜL’E YÜZDE YÜZ DESTEK OLACAĞIZ…”


KAÇAN; “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDA SARIGÜL’E YÜZDE YÜZ DESTEK OLACAĞIZ…”

DP Esenler İlçe Başkanı Paşa Kaçan yaklaşan yerel seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu ve  “Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nda üyemle, delegemle Sarıgül’ü destekleme kararlılığındayız…” ifadesinde bulundu

Başkan Paşa Kaçan;

“ DP kökleri derinde olan bir partidir. Yalnız 28 Şubattan sonra partimizin ülke genelinde bir uyuşmazlık ve genel başkan eksikliği yaşadığı da bir gerçektir. Şu an partimize genç dinamik bir genel başkan getirdiğimizden bu yana partimiz ivme kazanmıştır. Ülke genelinde seçimlere hazır bir parti konumuna geldik ve seçimlere de tek başına gireceğiz.

Ancak Genel Başkanımız ilçe düzeyinde ilçe başkanlarına ittifak konusunda inisiyatif kullanma hakkı tanımıştır. Ben de Esenler’de durum değerlendirmesi yapıyorum. Esenler’e hizmet edebileceğine inandığımız ve güvendiğimiz bir aday üzerinde yoğunlaşacağız ve destekleyeceğiz. Bu konuda muhalefet partileriyle zaman zaman görüş alışverişinde bulunuyorum. Ama beklentim ana muhalefet partisindendir. Zira güvendiğim ve samimiyetine inandığım Sayın Sarıgül Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olursa Esenler’e de iyi bir başkan adayı çıkartma noktasında katkısı olacağına inanmaktayım. Böyle olursa o adayın peşinde birlik ve beraberlik içinde başarılı bir seçim geçireceğimiz kanaatindeyim.

Bizim oylarımızın geçmiş seçimlerde emaneten AKP’ye kaydığı inkar edilemez. Ancak ülkenin geldiği durum ortada. Dayatmacı ve baskıcı bir icraat peşindeler. Bu gidişe dur demek hepimizin vazifedir. Emanet oylarımızın Genel Başkanımızın ve benim gibi ilçe başkanlarımızın işareti yönünde geri döneceği kesindir. Benim teşkilatımdan edindiğim izlenimim budur.

Sarıgül’ün henüz aday olmamasına rağmen İstanbul ve ülke genelinde estirmiş olduğu olumlu rüzgar hepimizce malum. 22 Aralık’ta Esenlerde genişletilmiş divan teşkilat toplantımız vardır. Akabinde il kongremiz 27 Aralıkta yapılacak. Ben genişletilmiş ilçe divan toplantımda üyemle, delegemle Sarıgül’ü destekleme kararını onlara ve size de beyan edeceğim. Büyükşehir Belediye Başkanlığında Sarıgül’e yüzde yüz destek olacağımız doğrultusunda Teşkilat Başkanımızla da görüştüm. Partimiz İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı çıkarmaz ise zaten partililerimiz kendiliğinden Sarıgül'ü destekleme kararını vermiş durumdalar.”
 

“DERGİMİZİ 800 İLÇEYE VE 81 İLE GÖNDERDİK…”

“DERGİMİZİ 800 İLÇEYE VE 81 İLE GÖNDERDİK…”

Esenler İlçe Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü Mart ayında Dörtyol Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen  “Ekmek İsrafını Önleme Projesi” kampanyası verilerini bir dergi de toplayarak Türkiye’de ve dünyada bir ilki gerçekleştirdi…

İlçe Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Turgut Şişman’ın düzenlediği kahvaltılı basın toplantısına; İlçe Sağlık Müdürü Dr.Doğan Uysal, İlçe Müftüsü Halil Şekerci, İlçe PTT Müdürü İsmail Hakkı Durmaz, Esenler Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Salih Kaptan Öner, Esenler Fırıncılar Odası Temsilcisi Mustafa Çiçek, Esenler Birleşik Esnaf Ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Şükrü Şahin, unlu mamuller esnafı temsilcileri, Esenler İlçe Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ve yerel basın katıldı…

Esenler İlçe Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Turgut Şişman yaptığı konuşmada uygulanan projenin dergiye dönüştürülmesi sürecini kısaca anlattı ve şöyle devam etti;

“Mart ayında Esenler’de düzenlediğimiz “Ekmek İsrafını Önleme Projesi” kampanyası çok başarılı geçti. Bu projede bize yardımcı olan ve beş yıl birlikte çalıştığımız eski kaymakamımız Sayın Nazım Madenoğlu’na da çok teşekkür ediyorum. Ekmek israfını önleme projesinde Nazım Madenoğlu’nun bize çok büyük katkısı olmuştur. Esenler’de yapmış olduğumuz bütün projelerde katkı sağlayan çalışma arkadaşlarıma da gönülden teşekkür ediyorum.

Yine Esenler yerel basın mensupları da kampanyamıza önemli destek sağlamışlardır. Ekmek israfıyla ilgili proje faaliyetlerimizi kamuoyuna duyurmuşlardır. Ekmek israfıyla ilgili proje faaliyetlerimizi bir dergide toplayarak toplumumuzun bilinçlenmesi konusunda bir adım daha atmış olduk. Dergimizi 800 ilçeye ve 81 ile gönderdik. Projemizi bu yolla Türkiye’nin dört bir yanına ulaştırmış olduğumuzu söylemek istiyorum.

Yemek yarışmasında jüri üyeliği yapan Kurtuluş bey’e de teşekkür ediyorum. Muhtarlarımıza, yemek yarışmasına katılan ev hanımlarına ve halkımıza teşekkür ediyorum. Bu projenin kamuoyuna duyurulması anlamında yerel basınımıza, mesai arkadaşlarımın her birine de ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Projemiz kamuoyunda çok olumlu bir etki yarattı. Bu proje bir başlangıç oldu ve faaliyetlerimizden fayda göreceğimize inanıyorum. Önümüzdeki yıl da bu projelere devam edeceğiz.

Ekmek İsrafını Önleme” kampanyası kapsamında beş yıllık bir çalışmamız olacak. Öğrenciler hedef kitlemiz. Bayat ekmekten yemek yapma ve yeme kültürü alışkanlığının topluma kazandırılması gerekiyor. Ekmeğin toplu tüketildiği yerler ve nüfusun yoğun olduğu mahallelerde alan ve eğitim çalışması yapmayı da düşünüyoruz…”

Toplantıda; Bu proje kapsamında ekmek israfının önlenmesine yönelik bayat ekmekten yapılan yemekleri içeren bir yemek kitabı çıkarılması, Belediyenin ilçe merkezlerinde kurduğu dijital ekranlarda ekmek israfını önleyici reklamların dönmesinin sağlanması gibi öneriler de dikkat çekti…


 

BELEDİYE BAŞKANI NİNEHATUN 106. SOKAK ESNAFINA BEŞ YILDA BİR KERE BİLE UĞRAMAMIŞ…


BELEDİYE BAŞKANI NİNEHATUN 106. SOKAK ESNAFINA BEŞ YILDA BİR KERE BİLE UĞRAMAMIŞ…

Davutpaşa kapalı caddeye çıkan ve Ziraat Bankası Sokağı olarak bilinen Nine Hatun Mahallesi 106. sokağa zamanlı zamansız günün ve gecenin her saatinde araç park etmeler sokakta yayalara yürünecek alan bırakmıyor…

Hal böyle olunca sokak sakini apartmanına giremez,  sokak esnafı müşteri kaybetmenin yanı sıra araç par ketmeler yaya trafiğini engellediğinden işi gücü bırakıp yaşlı, hasta ve engelli vatandaşlara sık sık yardım eder durumda çaresiz. Belediye problemi yıllardır bildiği halde çözüm üretmiyor.

Esenler Nine Hatun Mahallesi 106. sokak esnafı ve sakinleri aşırı araç parkı yüzünden çile çekiyorlar, apartman ve dükkân girişlerini kullanamıyorlar. Esnaf ve sokak sakinleri rahatsızlıklarını imza toplayarak Belediyeye ve yetkili mercilere birçok defa iletmelerine karşın probleme üç yıldan beri çözüm üreten yok…

Mağduriyetlerinin boyutu günden güne artan106. Sokak sakinleri ve esnafını temsilen, Hakan Ortaşengün, Hüseyin Alkan, Özgür Eroğlu, Serdar Hacıoğlu ve İsa Koç üç senedir çözüm üretilemeyen sorunlarına Esenler Belediye’sinin bir an evvel bir çözüm bulmasını istiyorlar.

Esenler Belediye Başkanı’nın bazen kapalı caddede esnaf gezdiğinden haberdar olduklarını, ancak seçildiği günden bu yana belediyeye sorunlarını üç yıldan beri iletmelerine rağmen Başkanın 106. sokak esnafına bir kere bile uğramadığını, haliniz nedir diye sormadığını ifade ederek, üzüntülerini dile getiriyorlar.

Belediye Başkanı ve belediye hizmetleri ile ilgili anket yapan Belediye anketörlerinin bile sorunlarını söylediklerinde kendileriyle anket yapmadığını söyleyen sokak esnafı derdimizi nasıl ve kime anlatacağız bilemiyoruz diyerek çaresizliklerini dile getiriyorlar.

Belediyeden beklentilerimiz boş umuda dönüştü diyen sokak esnafı bu tip konuma sahip sokağın tek kendi sokakları olmadığını ancak bu yoğunlukta araç park edilen tek sokak olduklarını söyleyerek umutlanmayı sürdüreceklerini söylediler.

Laleli’de ve Osmanbey’de de benzer sıkıntılar olduğunu ve belediyenin oralarda problemi çözdüğünü söyleyen 106. sokak esnafı otomatik kazık sisteminden, çiçeklik saksıları ve sokak girişinin araç trafiğine kapatılması yönünde her çözüme hazır olduklarını ifade ederek Esenler Belediyesi’nden beklenti içindeler.

Sokak esnaflarından Özgür Eroğlu başvurularına ilişkin şunları aktardı;

“ İlk başvurumuzu 2010 yılında yaptık. Belediyeye dilekçe yazdık imza topladık fakat hiçbir işlem yapılmadı. Dilekçemizi aldılar ilgileneceklerini söylediler ama ilgilenilmedi. Biz de biraz takip edemedik meseleyi. Son olarak ayni şekilde şikâyetimizi başlattık. Yine ilgileneceği söylenildi bize. Birkaç kez çekici araç gönderdiler. Araç anons yaptı, ceza kesileceğini söyledi. Ama birkaç kereyle kaldı. Bir daha o gün bu gün gelen kimse yok. Şu an gördüğünüz gibi hem kaldırımlar, hem de sokak işgal altında. Esnaf olarak mağduruz. Bu mağduriyetimizin giderilmesi için daha ne yapmalıyız bilemiyorum.”

Bir diğer esnaf Hakan Ortaşengün ise;

“ Bu sokağa araç park edenlerin bir kısmı da kapalı cadde esnaf arkadaşlarımız. Onlarla da bazen maalesef sürtüşme yaşayabiliyoruz. Park etmeyin dediğimizde faklı tavırla karşılaşıyoruz. Bu aşırı park trafiği ticaretimizi de etkiliyor. 2013’ün temmuzunda tekrar bir dilekçe ile belediyeye başvurduk. Biraz daha iddialı başvuru yapalım dedik ve bütün esnaf arkadaşlarımızın da görüşlerini aldık, bir araya getirdik. Bizi önce Zabıta müdürlüğüne, Zabıta müdürlüğü fen işlerine, fen işleri de Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğüne yolladılar. En sonunda Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünden bir arkadaş geldi ve sokağın fotoğraflarını çekti. Sokakta park edilmez tabelası olduğu halde burada park eden araçları gördü, esenler emniyet müdürlüğü’ne bir yazı yazacağız onun dışında bir şey yapamayız dedi ve gitti.

Dükkânlarımıza giremeyecek durumda kaldığımız günlerde emniyetten çekici istememize rağmen çekici gelmiyor. Belediye hiç ilgilenmiyor. Fen işleri ile görüştük, sokak trafiğe kapatılmasın ama kaldırımlara çiçeklik koyulabilir dedik yine bir sonuç alamadık. Artık nereye gideceğimizi şaşırmış durumdayız. Belediye burada bu işi çözmüyor ise biz kime işimizi yaptıracağız. Sabah saat 8.00 ile 12.00 arası trafiğe kapalı Davutpaşa Caddesi araç girişi olduğundan 106. sokakta herhangi bir sıkıntı yok. Ama 12.00’den sonra kapalı caddenin bütün esnafın tedarikleri bizim sokağımızdan yapılıyor.

Bizim buradaki günahımız ne. Mal getiren de, kapalı caddeye gezmeye giden de aracını bu sokağa park ediyor. Park yapılamaz dubalarını ezip geçenler bile var. Mallarımızı devirenler bile var. Bu anlamda gerçekten çok mağduruz…”

Esnaf Hüseyin Alkan;

“ Bu sokaktaki çoğunluk esnaf arkadaşımız Esenler’de ikamet ediyor. Kapalı caddeye yakınlığımız zaten eşitsiz ticaret ortamı yaratıyor, üzerine bu araç parkı eklenince ticari eşitsizlik daha da artıyor. Biz belediyenin tüm mercilerine başvurduk. Yasal yollardan yapabileceğimiz her şeyi yaptık. Ancak büyük sıkıntı içindeyiz.

Hayatımızı idame ettiremeyecek raddeye geldik. Ticari anlamda sekteye uğradığımız açık. Tüm kaldırımlar işgal altında. Yayalar yürüyemiyor. Sokak girişinde kapan var ama bu kapan da kullanılmıyor. Bu tuzağın faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Kapak kırıldı kilidi çalındı, kendimiz yaptık. Belediyeden gelenler demirleri kaynatıp gittiler. Kapak işlemez durumda şimdi.

Esnaf Serdar Hacıoğlu;

“ Sokağa, kaldırımlara yoğun araç park edildiği için araçlar iyice dükkânlarımıza yanaşıyorlar. Dükkânlarımızın kepenklerini kaldıramıyoruz, çocuk arabası ile hanımlar yol bulup geçemiyor. Engelli kardeşlerimiz tekerlekli sandalye ile sokakta gidemez halde. Dükkânlarımızın kapılarına teğet park edildiğinden müşteri olsa bile içeri giremiyor. Biz içeride müşteri dışarıda ticaret yapmaya çalışıyoruz…”

106. sokak esnaflarından İsa Koç ise;

“Benim bütün konuşacaklarımı kardeşlerimiz söyledi. Komşularım sorunu en güzel ve mükemmel şekilde anlattılar. Kendileriyle hemfikirim elimden ne gelir ise yapmaya hazırım. Yanlarındayım her söylediklerinde haklılar. Mesele dövüşe kavgaya kadar varacak boyuta geldi. Şahit olduğumuz olaylar var. Hiç tanımadığımız yabancılar buraya park ediyorlar ve birbirleriyle kavgaya tutuşuyorlar. Biz de esnaf arkadaşlarımızla bu tartışanları ayırıyoruz ki işlerimize bakalım. Park edenler vatandaşım çekerim diyor, Allah muhafaza kötü şeyler olacak bu sokakta. Tek kelime bunun ilacı buraya araç çekilmemeli. Yarın burada bir olay olsa hepimiz üzülürüz. Ricam Belediyemiz, Emniyetimiz buraya bir el atsınlar…”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder