23 Şubat 2015 Pazartesi

M.EROL-KEŞKE SENİNLE BÖYLE TANIŞMASAYDIK ÖZGECAN!

KEŞKE SENİNLE BÖYLE TANIŞMASAYDIK ÖZGECAN!

Ak meleğim göç eylemiş yurdundan
Havalanmış mihnet etsem yere iner mi?
Can çıkmazsa unutulmaz bu demler    
Aklı olan şu dünyaya kanar mı?
                                                                              
Metini BABA (Aşık Ali Metin)
         
Bir meleğin kanatları daha kırıldı. Gökyüzü ile yeryüzü arasına sıkışan hayatımızın endazesini bozanlar gittikçe artıyor. Dinmek bilmiyor yürek acılarım. Gözyaşlarımın vanasını açtılar sağanak yağmura döndü gözyaşlarım. Havalar tatsız – tuzsuz. Çalakalem sevgilerin belki ısıtır dedim zemherinin ayazın da.
       
Egemenlerin üstünlüğünde çığlık – çığlığa, avaz – avaza yankılanıyor haykırışlar. Bir tarif edilemez çığlıkta Mersinden (Tarsus dan) geldi. Acıların en üst aşaması her yana yayıldı biteviye durmaksızın. Acıların hoyratlığında ağıtlarımız söylense de dilden dile sönmüyor içimizde onulmaz, deva bulmaz ateş. Giden gelmiyor artık, yola çıkmış dönüşü yok artık. Canını yaktılar ÖZGECAN’ IN tanıyan, tanımayan herkes oldu ÖZGECAN. İnsanın içi nasıl böyle kanar. Kadını – erkeği, yaşlısı – genci atamıyor yüreklerinin isyanını içinden. Keşke seni böyle tanımasaydık ÖZGECAN.
        
Nasırlaşmış, taş kesilmiş yürekler bile dayanamadı acına. Tüm acı ağıtlar sardı dağlarımızı. Hiç bir sebep yokken ayrıldı yollarımız. İnsanlığımızın utancı, utancımızın ortak paydası oldun ÖZGECAN.

Tırnak izlerinde kaldı zulüm. Okuma hakkını en kötüsü yaşam hakkını elinden aldılar. Bu düzenin insan kasapları acımadan sana kıydılar.
       
Kadın olmanın en ağır tahrik sebebi sayıldığı bu toplumda insan kalibresi eksilerde gezerken bu vahşeti yapanlar kadar, bilinç altında pratikte onaylayanlarda suçludur. Ve onlar da insan değil hayvan değil hiçbir şeydir. Bu hiçbir şeylerin kafasının ırzına geçildiği için bedenlerinin bir önemi kalmamıştır. Amerika da her iki dakikada bir kadına tecavüz ediliyor, kapatın çenenizi diyen varlık insanlıktan nemalanmamıştır.

Yazık. Sapık ve sapkın bir toplum yaratılmaya çalışılıyor. Kızını kucağına aldığında tahrik olan, anasının diz kapağının üstünü görünce tahrik olan ben peygamberimize çekmişim kadınlardan hoşlanıp eğleniyorum diyen, tövbe tövbe Allah’la konuştuğunu söyleyen kendilerine hoca yaftası yapıştıran bu yaratıklar haklarında hiçbir işlem yapılmadığı gibi meydan onlara kalmış. Fetva üzerine fetva veriyorlar. Diyanetten ses bile yok.
       
Bir baba ki daha kızımın acısını yaşayamadım. Ben bir fakir, zavallı, garip,aciz bir insanım. “Zalimler zulmetse bile siz de onlara zulüm etmeyin” diyor Mehmet Aslan. Hoş görünün alçak gönüllüğün, mütevazılığin Anadolu erenler ve evliyalarının bilgeliğinde konuşuyor. Boğazımız düğümleniyor, avuç içlerimiz terliyor, gözlerimiz doluyor. insanlığı tanımlıyor her insan alim olabilir, bilgi sahibi olabilir,çok şeyi bilebilir ama bilge olamaz. Mehmet Aslan içimizde saklanmış , bu acı olayla karşımıza çıkmış, cevherini insanlığa saçan bir bilgedir.Bu olayın istismarını yapan, ranta çevirmek isteyen, duygu sömürüsü yapıp toplumun merhamet kat sayısını istismar edenlere karşı bu bilgeyi anlayıp dinlemelidir.

Emniyetin görevi, insanların can ve mal güvenliğini sağlamaktır. Devletin görevi sağlıklı ve eğitimli nesiller yetiştirmektir. Emniyetin birinci görevi suçu önlemek, ikinci görevi suçluyu yakalayıp adalete teslim etmektir. Biz de ise baş görevi muhaliflere suç üretmektir.

Bu cinayetin katiline her şeyi yıkarak topluma olup bitenleri aklayamazsınız. Bu ucuzluktur. Bu olayın toplumsal, siyasal, psikolojik yönlerini de görüp toplumu rehabilite etmeliyiz. Göremezsek toplum yeni şiddet ve cinayetlere gebedir.

Bir karanfil daha soldu, bir melek daha uçtu gökyüzüne. İnsanlara semada el sallayarak masumiyetin bayrağını taşıdı üzerinde. Kadınlar kıldı namazını, kadınlar taşıdı tabutunu. Senin bedeninde kendini buldu kadınlar. Kömür karası gözlerinden dökülen bir damla gözyaşında boğulduk. Seni koruyamadık affet bizi ÖZGECAN. Uğurlar olsun Dersim İlindensin düzgün baba, Munzur baba yoldaşın olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder