4 Mayıs 2017 Perşembe

KOMPLEKS KOMPARTIMANI

KOMPLEKS KOMPARTIMANI
 
Memleket ve kurumları komple bir delibozuk kompozisyona sürüklendi. Başa gelmez denilen ve hep denetlenebilir görülen ne varsa bir bir yüzleşilecek artık. Ne yazık ki kompleks kurbanı bir memleket olduk. Karınca kaderince kompleks kompartımanları anında doldu. Bundan böyle bu bereketli topraklar üzerinde kompleksli tiplerin prim yapacağı bir dönem açıldı…
 
Ve döndükçe dönenler anında “Kompleks özel zekâ ürünü değil,nevrotik bir durumdurBu nevroz yapı her çıkmaza çakılışta üstünlük sağlama aracı olarak kullanılır…” tezine komplelendi.
 
Araçsız aracısız hiçbir işin görülemeyeceğine inandırılan milyonlar mührü vurdu memleketin bağrına. Gerçi mühür de gereksiz sayıldı bir kalemde. Başka bir aleme kaldı hesaplaşması da. İşte o mal ve malum gerekçeyle mühür tek kişiye geçti böylece. Şimdilik değişen hiçbir şey yoktur mahurluğunda kavgasız sahiplenme yoluna gidiliyorYarın kavgacılık her cenahta hortlar.
 
Aslı astarı delindiğinden pek anlaşılamıyor. “Kavgacı tavır aslında cesur olmayışın dışa vurumudur. Herkavgacı da kendinden güçlü ile değil güçsüzlerle kapışır. Yani arka planda her zaman bir korkaklık ve korku vardır…” Karanlığın kokusu yakında hissedilir.
 
Kendinden gömlek gömlek üstünler ile kapışmak ve temel değerlerle vedalaşmak ise yıllarca korkutulmuş olmanın ezikliğidir. O yüzden ezilen milletçe ezerlik taze kan olarak görülür. Görüldü. O görgü her yoz kavgacının milletin dünyadaki yalnızlığına ve geriliğine ilaç sayılmasıdır. Dayılanmak ise başka bir mevzuudur. Dayılık da ayıklık ve ayıp oranlarıyla değerlendirilmelidir. 
 
Bunca değersizlik deryasında tırnak içinde dağın iki yamacında birbirine zıt iki hayat tarzı açık seçik uyumsuzlaşıyor.
 
Zıtların birliği yerine tamamen ayrılış hâkim gelince, güdümlenince,  kompleksin renkli refleksi hedeflenir. Rediflendi de. Şimdi kim ne kadar direndi ise onların veya kompleks karşısında komple olanların törpülenmesi dönemidirKültleştirilen kültür yoksunluğu afaki hikâyelerle giderilecek. Belirlenecek yarınlar komplekslenecek. Yeni rejimin gereksinimi de biraya gelemeyişin anlamı da belli oldu böylece. Bundan böyle tabandan tavana komple en kompleksli tipler prim yapacak
 
Zaten panik arttığında palavralara bağlanır komple her şey. “Bir insan palavra atave övünüp durursa kendini aşağı gördüğünden, yaşamda da başkalarıyla boy ölçüşemeyecek kadar kendini güçlü hissetmediğindendir…” gerçeği de kompleksten sayılır. Spor için farz edilir.
 
Nedir ne değildir kapanınca kapılar güç ve kompleks birbirini devlet imkânlarıyla tamamlar. Tamamlandığında da toplumda karşılığını bulurLayığını buldu da. Ancak hangi akla hizmet edildiği ötelendiertelendi. Sanki ilahi bir irade veya emirmişçesine kompleksleryenik düşüldü. Kompleks kompartımanına tek ayak üzerinde balık istifi sıkışıldı. Nasıl kış oldu, bahar ne zaman gelir, velhasıl nasıl kuş misali uçulur, uçuldu anlaşılmazlaştı. Ve çılgın ve tuhaf bir yol haritasına ağartılmış akıllar tellendirildi. Kutsiyet komple değerlendirildi ama bu kompleks ve ağulu refleks rasyonel davranışı da derinden etkiledi. 
 
Kısacası komplekslere kurban edildi dünyalar. Bundan sonra kompleks ve refleks göstermeyenlerin inanmayacağı türden acayip güçler ve düşler uydurmacılığı güncellendi.  Vurdumduymazlık yoğunluğunda bunlar oldu daha neler olacak. Olacaklar geride. 
 
Olacak çünkü: “Hayatta kompleks karakterler arttıkça dünya onlarla onlara komple bağlananların yüzünden çekilmez hale gelir…” Gelecek…
 
Akil, sokma akılkulaktan dolma bilgifitnededikodu, jurnal ve cuma kültürü ile komple darboğaza sokulan bir memleket manzarası. Manzaradan, durumdan vazife çıkaran kompleksli zatların zaafları ile değişecek bundan böyle dünyaYani katlanılmaz komplekslilerle beraber komplekompartman kompartıman karartma geceleri kompozisyona sürükleniyor memleketin halleri.
 
Yine de kompleks kompartımanına binmek için yırtınanlar var…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder