27 Mart 2018 Salı

kasım-17-1

Aksu: Bu onurlu yolda birlikte yürüyelim
14 Kasım 2017
Bugün Sivas Divriği derneğinde yapılan sabah kahvaltısında CHP Esenler ilçe Başkan adayı Erdoğan Aksu, “Esenler CHP Kurucu yöneticilerdenim. Esenler’de iyi kötü onca değişime karşın diğer ilçelerin aksine 30 yıldır fazla değişmeyen yenilenmeyen bir örgüt dinamiğine sahibiz. Yani yıllardır ayni yüzlerin hükümranlığı sürüyor. Ayni kişilere benzer roller dağıtılıyor” dedi.
1
Fontu Büyült Fontu Küçült100%
Aksu: Bu onurlu yolda birlikte yürüyelim
Bugün Sivas Divriği derneğinde yapılan sabah kahvaltısında CHP Esenler ilçe Başkan adayı Erdoğan Aksu, “Esenler CHP Kurucu yöneticilerdenim. Esenler’de iyi kötü onca değişime karşın diğer ilçelerin aksine 30 yıldır fazla değişmeyen yenilenmeyen bir örgüt dinamiğine sahibiz. Yani yıllardır ayni yüzlerin hükümranlığı sürüyor. Ayni kişilere benzer roller dağıtılıyor” dedi.


Kahvaltının açılış konuşmasını yapan gençlik kolu Başkanı Ersel Aydoğdu, gençlerin beklendiklerini ve siyasette önceliğin gençlere, kadınlara tanınmasını söyledi.  Adaylaşan veya adaylaşacak olanlara başarı dileklerinde bulunarak, delegelere çok önemli mesajlar verdi.

“Değişmeyen Yenilenmeyen Bir Örgüt Dinamiğine Sahibiz” 
Daha sonra 17 Aralıkta yapılacak olan kongrede ilçe başkanı adaylığını ve neden aday olduğunu delegelere açıklayan Erdoğan Aksu, “Ben memleket nüfusu Otuz milyonken doğmuşum, bu gün 80 milyonuz. Doğduğumda İstanbul yaklaşık 1,5 milyon bu gün 15 milyonu çoktan aşmış, İstanbul dünyadaki 150 ülkeden büyük, Esenler hala köy. Tam 51 sene evvel Babam şimdiki Birlik mahallesi’ne iki göz bir mutfak evimizi yaptığında Esenler köyü ve Atışalanı köyü vardı şimdi 16 mahalleli bir ilçeyiz. O zamanlar iki köyün nüfusu üç beşbin var yok, şimdi 300 küsur bin seçmenimiz var. Nüfus 600 binlere dayanmış. Bunca sene değişen ne var sadece nüfus. Günden güne hep geriye gitmişiz.
Ben Marmara Üniversitesi İşletme mezunuyum. Duvarlara çarptık sonra çalıştık okuduk. Şimdi biz evlatlarımızı üniversiteye göndermekte hele şehir dışında okutmakta hala zorlanıyoruz. Hep ayni manzara. Ayni darlık. Gençlerimiz hep mağdur.Benim babam ve annem atadan CHP’li, 80 faşist darbesinden sonra kurulan SODEP’in de Bakırköy kurucu üyeleri. Buradaki dostların tamamının annesi, babası, amcası veya bir yakını mutlaka CHP’li.
Ben de 1987 yılında SHP Bakırköy ilçesine üyelik başvurusu yapan, 1994 yılında ilçe olduğumuzda belediye meclis üyesi adayı olan bir siyasi akrabanızım. Seçimlerin hemen sonrasında SHP-CHP birleşmesinde Esenler CHP Kurucu yöneticilerdenim. İki buçuk dönem yöneticilik yaptıktan sonra istifa ederek bir daha da yöneticiliğe talip olmadım. Peki, uzun yıllardan sonra bu kez neden ilçe başkanlığına adayız, yönetmeye, kollektif anlayışla hep birlikte yönetebilmek adına niye yola çıktık.


“10 yıllardır Partimiz Uzaktan Kumandalı Yönetiliyor”
Elbette durduk yerde adaylaşmadık. Yıllar içinde hep yol ve yöntem hakkında itirazlarımızı yaptık doğruları gösterdik. Anlattık. Maalesef Esenler’de iyi kötü onca değişime karşın diğer ilçelerin aksine 30 yıldır fazla değişmeyen yenilenmeyen bir örgüt dinamiğine sahibiz dedik. Yani yıllardır ayni yüzlerin hükümranlığı sürüyor. Ayni kişilere benzer roller dağıtılıyor.
Bir başka gerçeklik ne yazık ki gençlerimiz partimizde yükselemiyorlar. Onlara ilerleyecek kulvarlar bir türlü açılmıyor. Kadınlarımız kota malzemesi olarak görülüyorlar dedik. Bir kez daha bunları gür bir sesle söylemek için adaylaştık.
Çünkü ne yazık ki 10 yıllardır partimiz uzaktan kumandalı yönetiliyor. Parti sokma akıl, kulaktan dolma bilgi, fitne, dedikodu ve jurnal kültürsüzlüğü ile darboğaza sürükleniyor. Partimizde gittikçe binlerce yıllık hayat tarzı örseleniyor. Temel ilkelerimizden hoşgörü ve dayanışma yok sayılıyor. Hayata yön veren yaşamsal izlenimler ve reel siyaset içten dışa hırpalanıyor. Uyum bozuldukça bozuluyor. Önyargılı üslup öncülüğünde yeniden yapılanmaların da önü kesiliyor.
Hele son yıllarda daima ben merkezli siyasal açılımlara prim tanınıyor. Peşin hükümlerle rekabet ve parti içi demokrasi hiç işletilmiyor. Yetkin ve deneyimli kadrolar filtreleniyor. Nitelik öğütme mekanizması kurulmuş. Parti içi demokrasi Monarşi ve mutlakiyet tabanlı resmen yok ediliyor. Klişe kalıplarla birbirinin benzeri yönetsel yapılarla Parti iyice kabuğuna hapsediliyor. Taklit ve hep kopya düzeneğiyle çelişkileri bol bir uyumsuzluğa dönük bir işleyişe kapı aralanıyor.

“Solun  Solu Değerlerle Kucaklaşmak Zamanı Gelmiştir”
İşte bunlara karşı çıkabilmek ve sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini hayata geçirebilmek ve eylemleştirmek için aday olduk. Nisandaki referandumla yeni bir rejimin yolları açıldı. Bu yeni rejimin gereksinimi güçsüz ve kompleksli karakterler. Bu egemen güçlerin partimizin dizaynına dönük hamlelerde bulunmasına da bir neden teşkil ediyor. O yüzden bu günden itibaren elinde bir Kurtuluş reçetesi olanlara değer verilecek günleri yaşıyoruz. Bu yapacağımız kongre bu nedenle yeni bir fırsat.
Parti böyleyken doğrusu memleketin geldiği nokta da hepimizi dertlendiriyor. Hepimiz yaşanmaz bir memleket olmaya dönük yüzlerce neden sıralayabiliriz. Şimdilik o konuları değerlendirmeye gerek yok. Herkesçe malum bir karanlığa girdik çıkamıyoruz. O yüzden artık bu yüz yıllık partide ideolojik saptamalar içeren doğrultuda doğruları savunmak ve yeni bir dünya önermek durumundayız. Ben hala gençlik yıllarındaki ideolojimi savunuyorum. Kim ne derse desin yıllar yılı da hiç çekinmeden de savundum. Gerektiğinde solun da solu değerlerle kucaklaşmak zamanı gelmiştir. Emeksiz, fikirsiz bilgisiz yükselmenin görünürde zirve olduğunu ancak aslında hepten kaybediş olduğuna inanıyorum.

“Yükümüz Ağır Ama İşleri Kolay Eylemek Gerekiyor”
Kader belki tesadüflerle şekillenebilir ama siyaset mucizevi boyutta kör itaatle geliştirilemez. O nedenle bu kör kuyu siyasetinden kurtuluş için, tiranlar saltanatından şu garip memleketi kurtarmak için detaylarda boğulmamak gerekiyor. Eğer biz yarın için ortaya özgür düşünce özgün bir tavır koyamazsak otoriteye diklenemez isek, duvarları yıkamazsak, örgütsel manevraları gerçekleştiremezsek, çağ dönük modern önerileri sunamazsak, pratiğe dönük politikalara izin vermezsek sınıfsal anlamda taban kitlelerimizden koptukça koparız.
Maalesef partide tüm yaşanan bu merkezde. Elbette tüm bu negatif gelişmeler de sorumluluk hepimize ait. Bu bilinçle kimseyi sorumlu tutmadan bir yola çıktık. Biz siyasetin alfabesini biliyoruz. Yükümüz ağır ama işleri kolay eylemek gerekiyor. O da hepimizin en vazgeçilmez sorumluluğu.
Bu yolda, yerelde ve genelde partimizi iktidara taşımak yolculuğunda desteğinizi bekliyoruz. Asla kendimiz için değil, sizin için sizden destek istiyoruz. Çocuklarımıza, torunlarımıza, gençlerimize, cefakâr fedakâr kadınlarımıza, analarımıza, bacılarımıza hepimize mutlu bir geleceğin inşası için destek bekliyoruz. Kurtuluş Meclisini Esenler’de kurmak için bizlerle yanyana, omuz omuza ve bir olmanızı istiyoruz. İktidara ulaşmaya birlikte yöneterek bir nebze olsun katkı sunabilmek için bu kutlu yolda birlikte yürümek için destek istiyoruz” “Yolunuz yolumuzdur, yolumuz açık olsun…” dedi.



Esenler`de Solun Adayı Erdoğan Aksu

Yerel Haber 
CHP Esenler`de Solun Adayı Erdoğan Aksu
13-10-2017 / 10:57
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenler İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Erdoğan Aksu, özellikle son günlerde iyice sarsılan parti içi güvenin ve yitirilen saygının yeniden tesisi için, hak, hukuk, adalet, demokrasi, özgürlük, barış ve partide emek öncelikli yükselme esasını gerçekleştirmek için aday olduğunu açıkladı.
CHP Esenler’de Solun Adayı Erdoğan Aksu
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenler İlçe Başkanlığına aday olduğunu açıklayan Erdoğan Aksu, özellikle son günlerde iyice sarsılan parti içi güvenin ve yitirilen saygının yeniden tesisi için, hak, hukuk, adalet, demokrasi, özgürlük, barış ve partide emek öncelikli yükselme esasını gerçekleştirmek için aday olduğunu açıkladı.
“Partime çok daha fazla yararlı hizmetlerde bulunacağımı düşündüğüm için adayım”
Önümüzdeki günlerde gerçekleştirilecek kongrede, ilçe başkanlığı için en güçlü aday olduğunu ifade eden Aksu; “CHP’ye yıllarımı verdim. Bir ömür politika ile geçti diyebilirim. Ve her zaman sade bir üyesi olmaktan bile gurur duyduğum partimde artık daha fazla görev yüklenme zamanımın geldiği inancındayım. Asla tükenmeyen bu inançla örgütümün ve saygıdeğer delegelerimizin onayıyla yönetsel eylemliliğe daha yoğun zaman ayıracağımı, partime çok daha fazla yararlı hizmetlerde bulunacağımı düşündüğüm için adayım. Ayrıca mevcut yönetimin de zamanında iddialı gelişine rağmen yeterince başarılı bulmadığım ve yıprandığını gördüğüm için ilçe, artık böyle gitmemeli diyerek başkanlığına aday oldum.  Çünkü artık Esenler’de solun solu bir anlayışla yenilenme zamanı gelmiştir.”
“O yüzden kimsenin diğerini ötekileştirmeyi kendinde hak görmesi doğru değildir”
Son zamanlar da Türkiye’nin durumuna vurgu yapan Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti; “Özellikle ülkemizin içerisinde bulunduğu zor koşullar hepimizin malumudur. Bu zor koşullarda ülkemizi aydınlık yarınlara çıkartabilmek için partimiz ve partililerimizin her zamankinden daha çok çalışmaya, sevgiye, beraberliğe ve sağduyuya ihtiyacı vardır. Elbette Esenler zor bir ilçe. O yüzden kimsenin diğerini ötekileştirmeyi kendinde hak görmesi doğru değildir. Ve çıkış yolu da bu değildir. Asıl olan el ele vererek, sır sırta dayanışarak her zamankinden daha çok çalışma gerekliliğidir.”
“Partimi yüceltmek ve hak ettiği mertebeye çıkarmak için adayım.”
Görüyoruz ki Esenler de bu düşüncenin yok olduğunu ifade eden Erdoğan “Ama bu irade de kaybedilmiş durumda. O nedenle bu günden itibaren kadrosal bir devinim şarttır. Ve kongre sürecinde herkesin üzerinde ciddi ciddi düşünmesi ve özeleştiri yapması gereken konular vardır. Kırgınlık ve ayrılıkların giderilmesi, ayrılıkların önlenmesi ancak yenilenen ve nitelikli bir yönetsel yapıyla olasıdır. Sırf bu yüzden bile olsa adayım. Ne yazık ki epeydir söylene gelen kamuoyunda ivme kaybeden partimi yüceltmek ve hak ettiği mertebeye çıkarmak için adayım. Başta parti içi demokrasi gönüllüsü olarak ve geriye giden memlekette demokratik, laik ve hukukun üstünlüğüne dayanan sosyal bir devletin varlığını hepten kaybetmemek için kollarımı sıvadım. Evlatlarımızın yarını için siyasal öncülerimizin dediği gibi çizmelerimi giydim. Parti programı ve tüzüğümüz çerçevesinde geniş projeksiyonu ve hedefleri olan, sol değerlerle yoğurulmuş eylemselliğe inanan birisiyim. Elli yıllık bir Esenlerli olarak biliyorum ki doğru eylem ve doğru kıdem doğrultusunda parti tabanımız halkla buluşacaktır.”
Gençlerimizin ve kadınlarımızın hak ettikleri biçimde siyasete kazandırılması şarttır.
Partide yenilikçi kadrolara ihtiyaç hasıl olduğunu söyleyen Erdoğan “Bu geç kalmış buluşmada elbette genç kadrolara ve kadınlara gereksinim hat safhadadır. Maalesef onların yıllarca yok sayılmışlığının faturası seçimlerde alınan oyla sabittir. Hepimizin bir adım önünde ilerleyen gençlerimizin ve kadınlarımızın hak ettikleri biçimde siyasete kazandırılması şarttır. Sırf bu yüzden bile olsa aday oldum.”
Kimseyi kimseden ayırmayan bir yönetim mekanizması oluşturmak için aday oldum
Siyasi tecrübesinin de aday olmasına etkili olması sebebiyle Erdoğan “Ayrıca başarının anahtarı olan siyasi birikim, dürüst yönetim, hoşgörü, samimiyet, emek, yerele özgü disiplin, strateji, temiz bir geçmiş ve kimseyi kimseden ayırmayan bir yönetim mekanizması oluşturmak için aday oldum. Çünkü Esenler’de son yıllarda parti içi güven iyi yönetememek yüzünden sarsılmıştır. Hoşgörünün yerini birbirine hor bakmalar almıştır.Ve saygı resmen yok edilmiştir. Saygınlık yıpratılmıştır. Her kaybedilen vazgeçilmez değerin ve değerliliğin yeniden tesisi için birilerinin çok ama çok çalışması gerekiyor. İşte kendinde bu gücü görenlerle yola çıktım. Eminim süreç ilerledikçe kortejimiz daha da güçlenecektir. Ve o nedenle en güçlü aday benim.”
Esenler’de özlemle beklenen bir sol çıkışı gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum.
Esenlerde bir dönüm noktası olacağı düşüncesiyle yola çıktığını vurgu yaparak Erdoğan “Çünkü her daim olduğu gibi kazanıp da kaybedenler kulübünde yer almayacaklarla Esenler’de özlemle beklenen bir sol çıkışı gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum. Bu kez bir ilk yaşanacak ve asla güdümlü ve kumandalı değil ama uyumlu ve dirençli bir siyaseti egemen kılmak gerçekleşecek. İşte sadece bunun için adayım. Şahsi çıkarları değil, toplum çıkarlarını düşünerek artan ve biriken sorunlara çözüm önerileri sunmak ve çözmek için aday oldum. Dünü iyi okuyup geleceğe umutla bakmak için, umudu yarınlara taşımak için adayım. Hiç kimseyi ötekileştirmeden, birleştirici ve bütünleyici olarak, emperyalizme, vahşi kapitalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı hep beraber bir arada mücadele platformları kurmak için aday oldum.”
“Hep birlikte yöneteceğimiz için kazanan CHP olacaktır…”
Konuşmasının sonunda Erdoğan “Tek hedefim öncelikle partimin yerelde ve genelde iktidar olmasıdır. Solun solu bir anlayışın halkla birlikte neler yaptığına ve yapacağına tarih kanıttır. Ve bu tarihsel gerçekliği kongremize sunmak üzere şimdiden çalışmalara başladık.  Kimse alınmasın ama tam hazırlıklarımızı solun da solu temelinde yapıyoruz. Örgütümüz Esenler’de uzun zamandır beklediği ve unuttuğu bir kongreye şahit olacak. Hep birlikte yöneteceğimiz için kazanan CHP olacaktır…”

Aksu`nun çalışma ofisi delegelerin

Yerel Haber 
Aksu`nun çalışma ofisi delegelerin uğrak yeri olacak
03-11-2017 / 10:22
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenler İlçe başkanlığına aday olan gazeteci-yazar Erdoğan Aksu, hız kesmeden çalışıyor...
 Aksu’nun çalışma ofisi delegelerin uğrak yeri olacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Esenler İlçe başkanlığına aday olan gazeteci-yazar Erdoğan Aksu, hız kesmeden çalışıyor...
 

CHP Esenler İlçe Başkan adayı gazeteci-yazar Aksu, Esenler Dörtyol Meydanı  Akman iş merkezindeki seçim  ofisinde yoğun bir tempoda çalışmasına devam ediyor. Kollektif imkânlar ile hazırlanan çalışma ofisine partilileri ve delegeleri davet eden Aksu “kazanan partimiz olacak diyerek…” destek beklediğini ifade etti.
 
Aksu, “Başarının anahtarı olan siyasi birikim, dürüst yönetim, hoşgörü, samimiyet, emek, disiplin, strateji, temiz bir geçmiştir. Ayrıca kimseyi kimseden ayırmayan bir başkan olmak için aday oldum. Esenler’de parti içi sarsılan güvenin ve saygının yeniden tesisi için aday oldum.
 
Aday olan arkadaşlarıma şimdiden başarılar diliyorum. Umarım centilmence bir yarış olur. Özellikle dedikodulara meydan vermeden bilginin, projelerin yarıştığı insanın insana saygıyla yaklaştığı bir seçim yaşarız. Centilmence bir yarış olmasını diliyorum.
 
Hepimiz CHP’liyiz. CHP’nin siyasi anlayışında insan odaklı, insana değer ve hizmet vardır. İyi yönetici de her şeyi bilen kişi değil, yaptığı işi iyi bilenleri bir araya getirip, onları uyum içinde çalıştırabilen kişidir.
 
Çok değerli parti üyelerimizin isteği üzerine aday oldum. Örgütümüzün yoğun isteği üzerine adaylığımı açıkladım” dedi.

Aksu Delegeleri Kahvaltıya Davet Etti

Yerel Haber 
Aksu Delegeleri Kahvaltıya Davet Etti
08-11-2017 / 15:13
CHP Esenler ilçe kongresine sayılı günler kaldı. İlçe başkanlığı için iki adayın isminin gündeme geldiği Esenler`de kıyasıya bir yarış başladı.
 Aksu Delegeleri Kahvaltıya Davet Etti…

CHP Esenler ilçe kongresine sayılı günler kaldı. İlçe başkanlığı için iki adayın isminin gündeme geldiği Esenler’de kıyasıya bir yarış başladı.

Sol kanatın ve demokrasi mücadelesi veren delegelerin desteklediği aday Erdoğan Aksu önceden basın açıklamasıyla verdiği seçim startını, Pazar günü delegelerle buluşacak ve süreci kahvaltılı toplantılarla devam ettirecek.


"CHP`de onurla, gururla görevler üstlendim"
Aksu, “
 yıllarca emek verdiğim ve mücadele ettiğim CHP’de sorumluluk bilinciyle, gururla, onurla değişik görevlerde bulundum. Hayata bakışım hep insan otaklı oldu, emeğin yüceliğini ön gören, sol değerlere bağlılıkla evrensel politikalar çizgim oldu. Ülkede yaşanan olumsuzluklar ve partide yaşanan önemli değişimlere, siyasi ve ideolojik bakış açılı tartışmalar hiçbir kaynağı olmaksızın örgütlere yansıtılmaması doğrultusunda aday oldum. Anlamsız tartışma platformları yaratmak yerine üyelerin genel ilkeler ve sosyal demokrat ideoloji doğrultusunda, gündem oluşturan her gün değişen sorunlara ilişkin çözümler ve çözüm yolları öneren, projelerle yönetsel bir anlayışı uygulamak hedefimdir.  Üreten, çalışan birimleri kurarak bu birimlerde görevlendirilecek kadrolarla bu ulvi göreve talibim.

"Partide yücelmek emek esaslıdır" 
Bilimsel temelden ayrılmaksızın günümüz sorunlarını, çözüm öneren acı gerçeklere yanıt bulan yeni bir sosyal demokrat hareketlenmesi sağlayan, sorun değil çözüm üreten örgütlü bir yapıyı kurarak çalışacağız.  Değişen gündeme ilişkin tartışma pratiği elbette yapılmalıdır. Önemli olan radikalizm gerekse bile siyasal etkinliğin her alana yayılması ile beklentilerin karşılanabileceğini kabullenmektir. Bu nedenle bugüne kadar partimizde hayat bulmayan güncelin dışında uzun vadeli ana stratejisi ve hedefleri belli olan planlı programlı çalışma platformlarını ivedilikle kurmak suretiyle yol almamız lazım.
Partide yücelmenin emek esas olduğu gerçekliliği ile tüm partilileri kucaklayan, halkın ağırlaşan sorunlarını yerinde gören, hiçbir kimseyi ötekileştirmeden, tüm halk kesimlerini kucaklayan bir anlayışla yola çıktım. Birlikte yönetmek,  birlikte başarmak ilkemizdir” dedi.
 
 
İLK KAHVALTILI DELEGELE TOPLANTIMIZA DAVET…
 
Sayın delege arkadaşlarım
Esenler için “Söyleyecek Sözü Olanların” bir araya geleceği ilk kahvaltılı tanışma toplantımızı “Sivas Divriği Ovacık Derneği”nde 12 Kasım 2017 Pazar günü saat 10.00’da gerçekleştireceğiz.
Bu ilk buluşmamız Birlik, Fatih, Fevziçakmak, Kazım Karabekir, Kemer, Menderes mahallelerini kapsayacak biçimde planlandı.
Diğer mahallelerimiz için Pazar günü olmak üzere iki kahvaltı daha düzenleyeceğiz ve bilgilendirme yapacağız…
Bu ilk kahvaltılı tanıtım toplantımıza katılımınızı bekliyor sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.
 
ERDOĞAN AKSU: CHP ESENLER İLÇE BAŞKANI ADAYI

AKSU; DURDUK YERDE ADAYLAŞMADIK.

Yerel Haber 
ERDOĞAN AKSU; DURDUK YERDE ADAYLAŞMADIK.
13-11-2017 / 10:39
CHP Esenler ilçe Başkan adayı Erdoğan Aksu, Sivas Divriği Ovacık Köyü derneğinde bazı mahallelerin delegelerine verdiği kahvaltıda; "Elbette durduk yerde adaylaşmadık. Yıllar içinde hep yol ve yöntem hakkında itirazlarımızı yaptık doğruları gösterdik. Anlattık..." niçin aday olduğunu açıkladı.
ERDOĞAN AKSU; DURDUK YERDE ADAYLAŞMADIK.

CHP Esenler ilçe Başkan adayı 
Erdoğan Aksu, Sivas Divriği Ovacık Köyü derneğinde bazı mahallelerin delegelerine verdiği kahvaltıda; "Elbette durduk yerde adaylaşmadık. Yıllar içinde hep yol ve yöntem hakkında itirazlarımızı yaptık doğruları gösterdik. Anlattık..." niçin aday olduğunu açıkladı.

Kahvaltının açılış konuşmasını yapan gençlik kolu Başkanı Ersel Aydoğdu, gençlerin beklendiklerini ve siyasette önceliğin gençlere, kadınlara tanınmasını söyledi.  Adaylaşan veya adaylaşacak olanlara başarı dileklerinde bulunarak, delegelere çok önemli mesajlar verdi.




“Değişmeyen Yenilenmeyen Bir Örgüt Dinamiğine Sahibiz” 

Daha sonra 17 Aralıkta yapılacak olan kongrede ilçe başkanı adaylığını ve neden aday olduğunu delegelere açıklayan Erdoğan Aksu, “Ben memleket nüfusu Otuz milyonken doğmuşum, bu gün 80 milyonuz. Doğduğumda İstanbul yaklaşık 1,5 milyon bu gün 15 milyonu çoktan aşmış, İstanbul dünyadaki 150 ülkeden büyük, Esenler hala köy. Tam 51 sene evvel Babam şimdiki Birlik mahallesi’ne iki göz bir mutfak evimizi yaptığında Esenler köyü ve Atışalanı köyü vardı şimdi 16 mahalleli bir ilçeyiz. O zamanlar iki köyün nüfusu üç beşbin var yok, şimdi 300 küsur bin seçmenimiz var. Nüfus 600 binlere dayanmış. Bunca sene değişen ne var sadece nüfus. Günden güne hep geriye gitmişiz.

Ben Marmara Üniversitesi İşletme mezunuyum. Duvarlara çarptık sonra çalıştık okuduk. Şimdi biz evlatlarımızı üniversiteye göndermekte hele şehir dışında okutmakta hala zorlanıyoruz. Hep ayni manzara. Ayni darlık. Gençlerimiz hep mağdur.Benim babam ve annem atadan CHP’li, 80 faşist darbesinden sonra kurulan SODEP’in de Bakırköy kurucu üyeleri. Buradaki dostların tamamının annesi, babası, amcası veya bir yakını mutlaka CHP’li.

Ben de 1987 yılında SHP Bakırköy ilçesine üyelik başvurusu yapan, 1994 yılında ilçe olduğumuzda belediye meclis üyesi adayı olan bir siyasi akrabanızım. Seçimlerin hemen sonrasında SHP-CHP birleşmesinde Esenler CHP Kurucu yöneticilerdenim. İki buçuk dönem yöneticilik yaptıktan sonra istifa ederek bir daha da yöneticiliğe talip olmadım. Peki, uzun yıllardan sonra bu kez neden ilçe başkanlığına adayız, yönetmeye, kollektif anlayışla hep birlikte yönetebilmek adına niye yola çıktık.


“10 yıllardır Partimiz Uzaktan Kumandalı Yönetiliyor”

Elbette durduk yerde adaylaşmadık. Yıllar içinde hep yol ve yöntem hakkında itirazlarımızı yaptık doğruları gösterdik. Anlattık. Maalesef Esenler’de iyi kötü onca değişime karşın diğer ilçelerin aksine 30 yıldır fazla değişmeyen yenilenmeyen bir örgüt dinamiğine sahibiz dedik. Yani yıllardır ayni yüzlerin hükümranlığı sürüyor. Ayni kişilere benzer roller dağıtılıyor.

Bir başka gerçeklik ne yazık ki gençlerimiz partimizde yükselemiyorlar. Onlara ilerleyecek kulvarlar bir türlü açılmıyor. Kadınlarımız kota malzemesi olarak görülüyorlar dedik. Bir kez daha bunları gür bir sesle söylemek için adaylaştık.

Çünkü ne yazık ki 10 yıllardır partimiz uzaktan kumandalı yönetiliyor. Parti sokma akıl, kulaktan dolma bilgi, fitne, dedikodu ve jurnal kültürsüzlüğü ile darboğaza sürükleniyor. Partimizde gittikçe binlerce yıllık hayat tarzı örseleniyor. Temel ilkelerimizden hoşgörü ve dayanışma yok sayılıyor. Hayata yön veren yaşamsal izlenimler ve reel siyaset içten dışa hırpalanıyor. Uyum bozuldukça bozuluyor. Önyargılı üslup öncülüğünde yeniden yapılanmaların da önü kesiliyor.

Hele son yıllarda daima ben merkezli siyasal açılımlara prim tanınıyor. Peşin hükümlerle rekabet ve parti içi demokrasi hiç işletilmiyor. Yetkin ve deneyimli kadrolar filtreleniyor. Nitelik öğütme mekanizması kurulmuş. Parti içi demokrasi Monarşi ve mutlakiyet tabanlı resmen yok ediliyor. Klişe kalıplarla birbirinin benzeri yönetsel yapılarla Parti iyice kabuğuna hapsediliyor. Taklit ve hep kopya düzeneğiyle çelişkileri bol bir uyumsuzluğa dönük bir işleyişe kapı aralanıyor.

“Solun  Solu Değerlerle Kucaklaşmak Zamanı Gelmiştir”

İşte bunlara karşı çıkabilmek ve sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini hayata geçirebilmek ve eylemleştirmek için aday olduk. Nisandaki referandumla yeni bir rejimin yolları açıldı. Bu yeni rejimin gereksinimi güçsüz ve kompleksli karakterler. Bu egemen güçlerin partimizin dizaynına dönük hamlelerde bulunmasına da bir neden teşkil ediyor. O yüzden bu günden itibaren elinde bir Kurtuluş reçetesi olanlara değer verilecek günleri yaşıyoruz. Bu yapacağımız kongre bu nedenle yeni bir fırsat.
Parti böyleyken doğrusu memleketin geldiği nokta da hepimizi dertlendiriyor. Hepimiz yaşanmaz bir memleket olmaya dönük yüzlerce neden sıralayabiliriz. Şimdilik o konuları değerlendirmeye gerek yok. Herkesçe malum bir karanlığa girdik çıkamıyoruz. O yüzden artık bu yüz yıllık partide ideolojik saptamalar içeren doğrultuda doğruları savunmak ve yeni bir dünya önermek durumundayız. Ben hala gençlik yıllarındaki ideolojimi savunuyorum. Kim ne derse desin yıllar yılı da hiç çekinmeden de savundum. Gerektiğinde solun da solu değerlerle kucaklaşmak zamanı gelmiştir. Emeksiz, fikirsiz bilgisiz yükselmenin görünürde zirve olduğunu ancak aslında hepten kaybediş olduğuna inanıyorum.

“Yükümüz Ağır Ama İşleri Kolay Eylemek Gerekiyor”
Kader belki tesadüflerle şekillenebilir ama siyaset mucizevi boyutta kör itaatle geliştirilemez. O nedenle bu kör kuyu siyasetinden kurtuluş için, tiranlar saltanatından şu garip memleketi kurtarmak için detaylarda boğulmamak gerekiyor. Eğer biz yarın için ortaya özgür düşünce özgün bir tavır koyamazsak otoriteye diklenemez isek, duvarları yıkamazsak, örgütsel manevraları gerçekleştiremezsek, çağ dönük modern önerileri sunamazsak, pratiğe dönük politikalara izin vermezsek sınıfsal anlamda taban kitlelerimizden koptukça koparız.

Maalesef partide tüm yaşanan bu merkezde. Elbette tüm bu negatif gelişmeler de sorumluluk hepimize ait. Bu bilinçle kimseyi sorumlu tutmadan bir yola çıktık. Biz siyasetin alfabesini biliyoruz. Yükümüz ağır ama işleri kolay eylemek gerekiyor. O da hepimizin en vazgeçilmez sorumluluğu.

Bu yolda, yerelde ve genelde partimizi iktidara taşımak yolculuğunda desteğinizi bekliyoruz. Asla kendimiz için değil, sizin için sizden destek istiyoruz. Çocuklarımıza, torunlarımıza, gençlerimize, cefakâr fedakâr kadınlarımıza, analarımıza, bacılarımıza hepimize mutlu bir geleceğin inşası için destek bekliyoruz. Kurtuluş Meclisini Esenler’de kurmak için bizlerle yanyana, omuz omuza ve bir olmanızı istiyoruz. İktidara ulaşmaya birlikte yöneterek bir nebze olsun katkı sunabilmek için bu kutlu yolda birlikte yürümek için destek istiyoruz” “Yolunuz yolumuzdur, yolumuz açık olsun…” dedi.




Yerel Haber 
Partimi iktidar yapmak için aday oldum
22-11-2017 / 16:20
CHP Esenler ilçe Başkan adayı Erdoğan Aksu,” Kutuplaşmadan yana değiliz. Kutuplaştırıp ötekileştirmeden yarım kalan işleri bitiren, yanlış işleyen gidişatı ve mevzuatı düzeltmeye çaba gösterecek bir anlayışla bu yola çıktık” dedi
 Parti içi iktidar olmak için değil partimi iktidar yapmak için aday oldum
CHP Esenler ilçe Başkan adayı Erdoğan Aksu,” Kutuplaşmadan yana değiliz. Kutuplaştırıp ötekileştirmeden yarım kalan işleri bitiren, yanlış işleyen gidişatı ve mevzuatı düzeltmeye çaba gösterecek bir anlayışla bu yola çıktık” dedi
 
AKSU, “Biz birlikte bu zor yola çıktık, neden çıktık; kısacası asla kutuplaşmadan yana değiliz. Kutuplaştırıp ötekileştirmeden yarım kalan işleri bitiren, yanlış işleyen gidişatı ve mevzuatı düzeltmeye çaba gösterecek bir anlayışla bu yola çıktık. Ben de her türlü zor koşullarda daima halkımızın yanında olan, CHP’de siyasal yaşamı, ilerici girişimleri kolaylaştıran, eylemselliği canlandıran bir iradeye başkan vasfıyla destek için aday oldum.
“kavgacı değil, uyarıcı ve uzlaşmacıyım”
Artık iyice yaklaşan kongreyle Esenler’de ameliyat yapma zamanı gelmiştir. Neşteri hür iradeli delege vuracak ve hak, hukuk adalet beklentisiyle mücadele edenler kazanacaktır. Eğer delege aday çıkışımız doğru bulup bizi tercih ederse kazanan ilçem, ülkem, partim ve herkes olacaktır. O yüzden geçmişteki gibi kavgacı değil, uyarıcı ve uzlaşmacıyım. Şimdiye kadar gelmiş geçmiş bütün ilçe başkanlarının iyi niyetli hizmetler verdiğinden asla şüphe etmiyorum. Ancak iyi niyetin yetmediğini gören ve yaşayan birisi olarak bu gidişin olumlu bir sonuç vermediğini de gördüm ve o nedenle aday oldum.

“Artık anlamsız kavgaların değil, barışın egemen olmasının zamanıdır”
Geçmişi tartışmak ve tartıştırmak istemiyorum. Çünkü sadece geleceğin hesaplarını yapıyorum. Geçmişin günahlarına hiçbir şekilde ortak olmadım ve olmayacağım. Ama bu vakti zamanı geldiğinde hesap sorulmayacağı anlamına da gelmez. Artık ideolojinin konuşulacağı, bilginin yarışacağı, projelerin tartışılacağı bir dönem geldiğini hatta geçtiğini anlamalıyız. Artık anlamsız kavgaların değil, barışın egemen olmasının zamanıdır. Yıllarca bunun mücadelesini veren birisiyim. Solun hamurunda yoğruldum, emeğin yüceliğini, emekçiye saygının insanı bir sorumluluk olduğunu ve solun evrensel ilkesi olduğunu bilen ve bu değerler uğruna yaşamını şekillendiren birisiyim.
 
Biz CHP ilçe başkanlığı binalarını aşarak tüm siyasilerle, STK’larla, farklı kimliklerle ve ideolojisi farklı, partileri farklı vatandaşlarımızla buluşmaya zorunluyuz. Kim ne derse desin sol değerlerde buluşacağız. Hiçbir zaman ötekimiz olmayacak. partimizin neden çare olduğunu, olması gerektiğini, parti politikalarımızı her kesimden insanlara anlatacağız. Yani CHP’yi bugüne kadar gereğince anlatamayanların bu eksiğini olduğunca tamamlayacağız. CHP’yi halka anlatmanın, iktidarın yanlışlarını halkımıza şikâyet etmenin ve yaşanan olumsuzlukların üstesinden gelmenin yolu halkın birlik ve beraberliği ile olabileceğini görenlerdeniz.
 
“Herkese Siyaset Yapma Alanları Yaratmak Önceliğimiz Olacak …”
 
İyi bir ana muhalefet ilçe başkanı olacağım, çok yıllar muhalefette kalmayarak partimi iktidara taşımak için çalışacağım. Halkın sorunlarını biliyorum ve bu sorunların çözümü için yerelden genele herkesi ayni çizgide buluşturacağım. İktidar güçlerini rahatsız edeceğim. İlk hedefim üye sayımızın güncellenmesi, üyelerin çoğalarak üye katılımının sağlaması. Bu doğrultuda güncel dedikodulardan arınarak siyaset yapmak isteyen herkese siyaset yapma alanları yaratmak önceliğimiz olacak. CHP’de kapanan kapıları açmak, tüm halk kesimlerini partimizin mücadelesine katmak için adayım. Rant odaklı orta oyuncularına değil de vicdanlarının seslerine kulaklarını açan, onları kucaklayan bir ekibi yaratacağım. Nitelikli, yetenekli ve becerikli olanları partiye katarak güçlü kadrolarla geleceğin planlamasını yapacağız.

“Siyasi rahatlıkla kimseyi oylamayacağım, oyalamayacağım”
Yapacağımız işleri hangi vizyona ve kaynağa dayandıracağımız belli. Ben anlayışı ile değil biz anlayışı ve birliktelik kararlılığı ile gerçekleştireceğiz. Özgür düşünen özgün tavırlı halkın içinden kimliklerden oluşan ekiplerle yol alacağız. Yeni bir siyaset yapma tekniği kuracağız. Seçildikten sonra da dur durak bilmeden kapı kapı dolaşarak halkımıza yaşanan yanlışlıkları ve yapacağımız işleri anlatmak en asli görevimiz olacak. Siyasi rahatlıkla kimseyi oylamayacağım, oyalamayacağım, kimsenin emeğini ve zamanını çalmayacağım. Projeleri yönetimde tartışarak tüm eleştirileri aldıktan sonra hayata geçireceğiz.
 
Kimseyi ötekileştirmeden, CHP’nin ilkelerinden sapmadan, mağdur edebiyatına başvurmadan, gelişen sorunları çözmenin seçildiğim makamın gereği olduğu bilinciyle yorulmadan usanmadan çalışacağız. Sonuç itibariyle sadece CHP’lilerin ilçe Başkanı olmayacağım, halkımızın ilçe Başkanı olacağım. Çünkü parti içi iktidar olmak için değil partimi iktidar yapmak için aday oldum. Çıktığımız bu yolda sonuna kadar haklıyız ve kazanırsak hep birlikte kazanmış olacağız.
İşte birlikte kazanmak ve birlikte yönetmek için adayım…


Parti içi iktidar olmak için değil partimi iktidar yapmak için aday oldum


Parti içi iktidar olmak için değil partimi iktidar yapmak için aday oldum
CHP Esenler ilçe Başkan adayı Erdoğan Aksu,” Kutuplaşmadan yana değiliz. Kutuplaştırıp ötekileştirmeden yarım kalan işleri bitiren, yanlış işleyen gidişatı ve mevzuatı düzeltmeye çaba gösterecek bir anlayışla bu yola çıktık” dedi

AKSU, “Biz birlikte bu zor yola çıktık, neden çıktık; kısacası asla kutuplaşmadan yana değiliz. Kutuplaştırıp ötekileştirmeden yarım kalan işleri bitiren, yanlış işleyen gidişatı ve mevzuatı düzeltmeye çaba gösterecek bir anlayışla bu yola çıktık. Ben de her türlü zor koşullarda daima halkımızın yanında olan, CHP’de siyasal yaşamı, ilerici girişimleri kolaylaştıran, eylemselliği canlandıran bir iradeye başkan vasfıyla destek için aday oldum.
“kavgacı değil, uyarıcı ve uzlaşmacıyım”
Artık iyice yaklaşan kongreyle Esenler’de ameliyat yapma zamanı gelmiştir. Neşteri hür iradeli delege vuracak ve hak, hukuk adalet beklentisiyle mücadele edenler kazanacaktır. Eğer delege aday çıkışımız doğru bulup bizi tercih ederse kazanan ilçem, ülkem, partim ve herkes olacaktır. O yüzden geçmişteki gibi kavgacı değil, uyarıcı ve uzlaşmacıyım. Şimdiye kadar gelmiş geçmiş bütün ilçe başkanlarının iyi niyetli hizmetler verdiğinden asla şüphe etmiyorum. Ancak iyi niyetin yetmediğini gören ve yaşayan birisi olarak bu gidişin olumlu bir sonuç vermediğini de gördüm ve o nedenle aday oldum.

“Artık anlamsız kavgaların değil, barışın egemen olmasının zamanıdır”
Geçmişi tartışmak ve tartıştırmak istemiyorum. Çünkü sadece geleceğin hesaplarını yapıyorum. Geçmişin günahlarına hiçbir şekilde ortak olmadım ve olmayacağım. Ama bu vakti zamanı geldiğinde hesap sorulmayacağı anlamına da gelmez. Artık ideolojinin konuşulacağı, bilginin yarışacağı, projelerin tartışılacağı bir dönem geldiğini hatta geçtiğini anlamalıyız. Artık anlamsız kavgaların değil, barışın egemen olmasının zamanıdır. Yıllarca bunun mücadelesini veren birisiyim. Solun hamurunda yoğruldum, emeğin yüceliğini, emekçiye saygının insanı bir sorumluluk olduğunu ve solun evrensel ilkesi olduğunu bilen ve bu değerler uğruna yaşamını şekillendiren birisiyim.

Biz CHP ilçe başkanlığı binalarını aşarak tüm siyasilerle, STK’larla, farklı kimliklerle ve ideolojisi farklı, partileri farklı vatandaşlarımızla buluşmaya zorunluyuz. Kim ne derse desin sol değerlerde buluşacağız. Hiçbir zaman ötekimiz olmayacak. partimizin neden çare olduğunu, olması gerektiğini, parti politikalarımızı her kesimden insanlara anlatacağız. Yani CHP’yi bugüne kadar gereğince anlatamayanların bu eksiğini olduğunca tamamlayacağız. CHP’yi halka anlatmanın, iktidarın yanlışlarını halkımıza şikâyet etmenin ve yaşanan olumsuzlukların üstesinden gelmenin yolu halkın birlik ve beraberliği ile olabileceğini görenlerdeniz.

“Herkese Siyaset Yapma Alanları Yaratmak Önceliğimiz Olacak …”

İyi bir ana muhalefet ilçe başkanı olacağım, çok yıllar muhalefette kalmayarak partimi iktidara taşımak için çalışacağım. Halkın sorunlarını biliyorum ve bu sorunların çözümü için yerelden genele herkesi ayni çizgide buluşturacağım. İktidar güçlerini rahatsız edeceğim. İlk hedefim üye sayımızın güncellenmesi, üyelerin çoğalarak üye katılımının sağlaması. Bu doğrultuda güncel dedikodulardan arınarak siyaset yapmak isteyen herkese siyaset yapma alanları yaratmak önceliğimiz olacak. CHP’de kapanan kapıları açmak, tüm halk kesimlerini partimizin mücadelesine katmak için adayım. Rant odaklı orta oyuncularına değil de vicdanlarının seslerine kulaklarını açan, onları kucaklayan bir ekibi yaratacağım. Nitelikli, yetenekli ve becerikli olanları partiye katarak güçlü kadrolarla geleceğin planlamasını yapacağız.

“Siyasi rahatlıkla kimseyi oylamayacağım, oyalamayacağım”
Yapacağımız işleri hangi vizyona ve kaynağa dayandıracağımız belli. Ben anlayışı ile değil biz anlayışı ve birliktelik kararlılığı ile gerçekleştireceğiz. Özgür düşünen özgün tavırlı halkın içinden kimliklerden oluşan ekiplerle yol alacağız. Yeni bir siyaset yapma tekniği kuracağız. Seçildikten sonra da dur durak bilmeden kapı kapı dolaşarak halkımıza yaşanan yanlışlıkları ve yapacağımız işleri anlatmak en asli görevimiz olacak. Siyasi rahatlıkla kimseyi oylamayacağım, oyalamayacağım, kimsenin emeğini ve zamanını çalmayacağım. Projeleri yönetimde tartışarak tüm eleştirileri aldıktan sonra hayata geçireceğiz.

Kimseyi ötekileştirmeden, CHP’nin ilkelerinden sapmadan, mağdur edebiyatına başvurmadan, gelişen sorunları çözmenin seçildiğim makamın gereği olduğu bilinciyle yorulmadan usanmadan çalışacağız. Sonuç itibariyle sadece CHP’lilerin ilçe Başkanı olmayacağım, halkımızın ilçe Başkanı olacağım. Çünkü parti içi iktidar olmak için değil partimi iktidar yapmak için aday oldum. Çıktığımız bu yolda sonuna kadar haklıyız ve kazanırsak hep birlikte kazanmış olacağız.
İşte birlikte kazanmak ve birlikte yönetmek için adayım…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder