5 Temmuz 2015 Pazar

MECLİS ÜYESİ MUSTAFA USTA'YA ŞÜPHELİ SALDIRI...




Esenler CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta belediyeye gitmek üzere tam aracına bineceği sırada iki kişi tarafından siyasi olduğu iddia edilen, şüpheli bir saldırıya uğradı. Güvenlik ve MOBESE kameralarını inceleyen Emniyet Mensupları akşam saatlerinde şüphelilerden birini yakaladı...

Esenler Belediye'sine gitmek üzere Menderes Mahallesi 312.sokakta park halindeki aracının kapısını tam açacağı anda gelen şahıslar Esenler CHP Belediye Meclis Üyesi Mustafa Usta'ya arkasından  saldırdılar.
 
Saldırı sonucunda çeşitli yerlerinde yaralanan Mustafa Usta Esenler’de bulunan özel bir hastanede müşaade altına alındı. Saldırının duyulması üzerine bölge İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Milletvekili Adayı Hülya Güntaş, CHP İlçe Başkanı Cafer Turna, MHP İlçe Başkanı Suat Yılmaz ve TDH eski ilçe Başkanı Cengiz Boztepe`nin  yanı sıra çok sayıda CHP'li ve vatandaş hastaneye gelerek Mustafa Usta'yageçmiş olsun dileklerinde bulundu.



CHP İstanbul 2.bölge Milletvekili Aykut Erdoğdu; "Yapılan bu saldırının bir an önce aydınlatılması hususunda olayın sonuna kadar takipçisi olacağız. Bunun arkasında kim veya kimler var sonuna kadar giderek bu saldırganları ortaya çıkartacağız. Burada emniyet birimlerine büyük görev düşmektedir. Dolayısıyla bu saldırı aynı zamanda Esenler’in sulhuna yapılmış bir saldırıdır. Ve tüm örgütümüzü sağduyuya davet ediyorum siyaset kavga mekanizması değil, uzlaşıdır dedi.


CHP İlçe Başkanı Cafer Turna hastane önünde yaptığı açıklamada; "Biz ilçe ve örgüt olarak meclis üyesi arkadaşımızın sonuna kadar yanındayız ve olayında takipçisiyiz. Meclis üyemiz Mustafa Usta’ya yapılan saldırıyı nefret ve şiddetle kınıyorum" dedi.

CHP Meclis Üyesi Yüksel Kılıç; “Son zamanlarda Esenler’de gelişen olaylardan dolayı bu saldırının arkasında bazı güçlerin olduğunda kuşkuluyum. Olay şuanda adli mercilere intikal etmiş olup olayın sorumlularının ve bu kahpe saldırıyı gerçekleştirenlerin bir an önce emniyet güçlerimiz tarafında yakalanarak adli makamlara teslim edilmesini bekliyoruz. Bizler sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız” dedi.

Polis, çevredeki işyerlerinin güvenlik kamerası ve mobese görüntülerini incelemeye aldı. Görgü tanıklarının da bilgisine başvuran polis, şüphelileri yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı. Araştırmalar neticesinde akşam saatlerinde şüphelilerden birinin yakalandığı bilgisi alındı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder