26 Haziran 2013 Çarşamba

ESENLER “KENTSEL DÖNÜŞÜM” ÜNDE SON YIKIM…


ESENLER “KENTSEL DÖNÜŞÜM” ÜNDE SON YIKIM…

Esenler Havaalanı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm kapsamında deprem açısından riskli binaların sonuncusunun da düzenlenen bir törenle yıkımı gerçekleştirildi…

Törende konuşan Esenler Belediye Başkanı, Bakanlar Kurulu kararıyla Türkiye’de ilk “Riskli Alan” ilan edilen ve 5 Ekim 2012 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle start alan Havaalanı Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları anlattı;

 “Türkiye’nin kentsel dönüşüm birikiminde en önemli katma değeri üreten bölgedeyiz.  Bugüne kadar bin 227 konutun yıkıldığını ve yaklaşık 10 gündür,  her gün 200 kamyon olmak üzere hafriyatın taşındığını söyleyen Esenler Belediye Başkanı, yapılan çalışmalar kapsamında bütün tapu mülk teslimlerinin, planların bittiğini ve jeolojik etütler ve kentsel tasarımının da bitmek üzere olduğunu belirtti.

İki ay içinde konutların yapımı için inşaatların başlayacağını açıklayan Başkan,  Esenler’de 10 bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarını değişik şekillerde devam ettiğini söyledi.  Şu anda kentsel dönüşümün yürütüldüğü çalışmaların yaklaşık 400 bin metrekarelik alanda olduğunu ve 10 bin 234 konutu kapsadığını söyleyen Başkan, 10 bin 234 konutun ilk etabını geçen aylarda Başbakan’ın katılımıyla Turgutreis Mahallesi’nde teslim ettiklerini; ikinci etap konutlarını da Ramazan bayramından sonra Oruç reis Mahallesinde teslim edeceklerini dile getirdi.

Başkan, Havaalanı Mahallesi’nde 72 bin metrekarelik alandaki yapılaşma alanının 30 bin metrekare, 42 bin metrekaresinin de tamamıyla donatı alanlarına terk edileceğini belirtti. Konutların risk kriterlerine göre yapılacağını ifade eden Başkan, “Bu konutların her biri ekolojik, enerjik, geri dönüşümlü ve içerisinde site itibariyle bisiklet yolları, yaya yolları gibi günümüz teknolojisinin getirdiği bütün imkanları seferber eden bir dizaynda inşaatların yapılacağını kaydetti.

Hak sahiplerine toplam 1400 konut vereceklerini ifade eden başkan, inşaatlar yükselirken konutların maketlerin üzerinden çekilecek kura ile herkese tapusunun verileceğine dikkat çekti.

Havaalanı Mahallesi’nin ardından Tuna Mahallesi’nde de Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız vereceklerini belirten Belediye başkanı, Tuna Mahallesi’nde kentsel dönüşümle ilgili planlarda son aşamaya gelindiği söyleyerek, “Hedefimiz 4 yıl içinde Esenler’in yüzde 30’unu dönüştürmek. Şu anda yüzde 10’undayız. Dönüşmesi gereken 100 bin konutumuz var. 100 bin konutumuzun 10 bin 234 konutundayız. Yani yüzde 10’lardayız” dedi.

Esenler’de bir Dönüşüm Master Planı hazırlanacağının haberini de veren Başkan, “Adacıklar şeklinde dönüşen şehir, adacıklar şeklinde değil; bir bütün olarak, her bir adacık bir bütüne nasıl monte edilir diye bunu da dönüşüm master planına hazırlıyoruz. Böylece dönüşüm master planına göre devam edecek” dedi...







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder