30 Kasım 2011 Çarşamba

ALMANYA BİR - TÜRKİYE YÜZ


Erdoğan Aksu  
ALMANYA BİR - TÜRKİYE YÜZ
Email: yerelgazeteci@hotmail.com

İnsanın içinden hiçbirşey gelmiyor. El kol bağlı, kelepçede sanki, gözlerde ise gözbağı. İstanbul un 87. kurtuluş yıldönümü törenlerinin, trafiği felç ettiği gün bir süreliğine Esenler dışına çıktım. Bıktım bu siyasi keşmekeşten, ayak oyunlarından, ahde vefaya ihanetten. iyi ki maç var. Almanyayı yeneceğimiz milli maçı izleyeceğim bir güzel. ertesi gün akşama kadar da maç analizi yapacağım vefalı dostlarımla.


     ALMANYA BİR -TÜRKİYE YÜZ
           İnsanın içinden hiçbirşey gelmiyor. El kol bağlı, kelepçede sanki, gözlerde ise gözbağı. İstanbul un 87. kurtuluş yıldönümü törenlerinin, trafiği felç ettiği gün bir süreliğ ine Esenler dışına çıktım. Bıktım bu siyasi keşmekeşten, ayak oyunlarından, ahde vefaya ihanetten. iyi ki maç var. Almanyayı yeneceğimiz milli maçı izleyeceğim bir güzel. ertesi gün akşama kadar da maç analizi yapacağım vefalı dostlarımla.
            Vatan dört bir yandan kuşatılmış sanki, işgal altında yaşıyoruz gibi söylentilere de kulak asmayacağım az biraz. Bana ne türban olayına kitlenmişse koskoca ülke. Benim başörtüsü sorunum mu var. Hanefi Avcı mummasından banane. Bu günlerde gündeme düşen Büyükerşen Hocanın cumhurbaşkanlığı çok mu önemli sanki. CHP Gündem yaratsın, AKP mega projeler açıklasın, biz de peşlerine takılalım yok öyle yağma, milli maç var. Bir haftalığına kapalıyız ülkecek. Bir çılgınlıktır almış başını gidiyor. Marmara Denizine ikinci boğaz, Türkiye nin üçüncü  büyük adası olacak kara parçası. Millet boğaz derdine düşmüş , Robinson C. hesabı günlük yaşama derdinde, kimsenin umurunda değil, saltanata devam. Issız ada masalları, yanına alınacak üç şey, çıldırmak içten değil, iyi ki milli maç var.
             İçim almıyor artık. Tıkanma noktasındayız ,cümbür cemaat. 12 Eylül işkencecilerinden birini CHP heyeti ziyaret ediyor, AKP beklemede  salvolayacağı zemini hazırlıyor. Silivri deki mağdur! " emniyet içinde cemaat yapılanması var " demiş. Boşyere çıldırık bir şaşkınlık. Yahu cemaat yapılanması nerede yok ki ,asıl şaşılası durum artık bu. Allahınızı  severseniz kendimize gelelim. Hafta sonu kürtçe-türkçe maç yayını yapacak TRT. Şeşi beş görmeye başladık gayri, iyi ki maç var. Yetmiş milyon izleriz artık zevklen. Futboldan medet umuyoruz artık" hoşgeldin 3F."
              Ülke gündemi böyle velhasıl. Esenler farklımı ki. Siyasi partilerde bir düzey düşüklüğü ki düşman başına. İlerde sırasıyla irdeleyeceğiz elbette.  Unutmadan SP,AKP,CHP ama öncelikle CHP den başlayarak. Oraya ilişkin duyumlarımız üst perdeden ve bunaltı verici boyutta. Millet ağız dalaşına düşmüş, belediye işlerini tıkır tıkır hallediyor. Meydan resmen boş kalmış. Kent konseyi, komisyon raporları, belediye meclisi toplantıları derken 125 milyonluk 2011 bütçesi de geçti, hayırlısı olsun. Olsun olmasına da ya sosyal belediyecilik, ya ihaleler. Özellikle halı saha ve kafeterya ihaleleri ne durumda acaba. Makamda kabagüç ve darba varan adam kayırmaların nedeni,kemer ihalesi kimlere İhale edildi. Oraya ilişkin duyumlarımız alt perdeden ve bunaltı verici boyutta.
              İnsanın içinden konuşmak da yazmak da gelmiyor. Sanılmasın bilmediğimizden. Herşeyi derinliğine biliyoruz bilmesine de bir süre cumhurbaşkanımız eşini dinleyeceğiz. Ne diyor birinci leydi "sessiz kalalım, iş hallolacak" bıktık artık bu işleri halleden, bitiren avam takımından. İyi ki milli takım var. Bari milli takım şu Alamanya dan rövanşı alsın da mutlanalım,umutlanalım. Unutalım çarkıfeleğin üzen dönüşlerini döndürülüşlerini...Feleğin çarkına çomak sokalım...
08.10.2010
Bu Yazı 166 Kez Okunmuş

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder