30 Kasım 2011 Çarşamba

Rumeli Fed. Gen.Bşk. Ayhan Bölükbaşı!

Rumeli Fed. Gen.Bşk. Ayhan Bölükbaşı!

20-11-2011 / 18:23



Rumeli Balkan Federasyonunun 3. Olağan Kongresi Bayrampaşa Semih Erdem Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye tek Aday olarak giren Ayhan Bölükbaşı, katılımcı delegelerin oybirliğiyle Federasyona 3 Yıllığına Genel Başkan oldu.

Hasan Gürsoy-Erdoğan Aksu-Özay Salı/gazete esenler
Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Ayhan Bölükbaşı!
Rumeli Balkan Federasyonunun 3. Olağan Kongresi Bayrampaşa Semih Erdem Spor Salonunda gerçekleştirildi. Kongreye tek Aday olarak giren Ayhan Bölükbaşı katılımcı delegelerin oybirliğiyle Federasyona 3 Yıllığına Genel Başkan oldu.
Kongreye CHP Milletvekilleri Ayten Kayalıoğlu, Süleyman Çelebi, Aykut Eroğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Vural, Murat Başeskioğlu, Meral Akşener, Abbas Bozel, DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP Esenler İlçe Başkanı Şuayip Vardar, MHP Esenler İlçe Başkanı Ahmet Fidan, Rumeli Dernek Başkanları ve yöneticilerin yanı sıra çok sayıda siyasi parti il ve ilçe  başkanları, Belediye Başkanları, belediye başkan yardımcıları, muhtarlar, Sivil Toplum Örgütleri temsilcileri katıldılar.
Kongre Eyüp Belediyesi Mehtaran Bölüğü ile açıldı. Ardından Rumelili Sanatçı Arif Şentürk, Rumeli Türküleri söyledi. Kongreyi Rumeli Balkan Federasyonu Genel Başkanı Süheyl Çobanoğlu açtı.
Federasyona bağlı derneklerden 377 delegeden 280 delegenin verdiği önerge ile kongrenin Divan Başkanlığını Kurucu Başkan Özcan Pevlivanoğlu yaptı. Divan başkan yardımcığını CHP İstanbul milletvekili Faik Tunay, kâtip üyelikleri ise Prof. Mesut hakkı Çaşın-Yeditepe Üniversitesi,  Mesut Başkır-Akdeniz Balkan Dernekleri Federasyon Başkanı, Hidayet Gümüşsoy-Avrupa Aydınlar Ocağı Başkanı- yaptılar.
Farklılığın Zenginlik Olduğuna İnanıyorum
Başkan Süheyl Çobanoğlu konuşmasında dünyadaki tüm Rumelililere selam gönderdikten sonra federasyonun kuruluşunda var olan ve hayatını kaybeden kuruculara Allahtan rahmet diledi. Çobanoğlu konuşmasını “Sivil inisiyatif oluşturmak amacıyla 14 dernekle çıkılan yolda 52 derneğe ulaştık. İnsan hakları ve kalıcı barışı ve Rumeli kültürünün etkinliğini sağlamak için çalışmalara devam ediyoruz. Hemşerilerimize ekonomik ve sosyal yardım desteği veriyoruz. Haklarına çözüm yolları üretme konusunda çaba harcıyoruz. Farklılığın zenginlik olduğuna inanıyorum. Önümüzdeki günlerde yeni anayasa çalışmalarında insan farklılığına karşıyız. Türk milletine şeref şan, düşmanlara kara meydan olan vatan toprağının güneşli semalarında dolaşan başta gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizi manevi huzurlarında rahmet ve minnetle anarak sözlerime son veriyorum “ diyerek bitirdi.
Avrupa Parlamenterler Meclisinde Gereği Yapılacak
İktidar adına konuşma yapan AKP Kayseri milletvekili Pelin Batur “ Avrupa ve balkanlarda yaşayan Türklerin sorunlarının iki başlık altında toplandığını başta Müslüman ve Türk olmalarının geldiğini “ ifade ederek Avrupa parlamenterler meclisinde gereğini yapacaklarını söyledi.
Bizim İçin Yandaş Yoktur, Vatandaş Vardır
Ana muafelet adına konuşma yapan CHP Milletvekili Ayten Kayalıoğlu Rumeli göçmeni olduğunu belirterek Balkanlardaki Türklerin sorunlarını ve yaşadıkları zorlukları çok iyi biliyoruz diyerek konuşmasına şöyle devam etti; “İki Mustafa`yı çok seviyorum biri peygamber efendimiz Muhammet Mustafa, ikincisi Ülkemizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür. Bizim için yandaş yoktur, vatandaş vardır. Her vatandaş rahat nefes almalıdır ” dedi.
Rumeli Balkan Türklerinin Acısına Ve Sorunlarına İktidar Kulak Versin
Mecliste grubu bulunan MHP adına konuşma yapan Abbas Bozel “Ermeni mezalimin hıncını bundan birkaç yıl öce Bosna da Müslüman Türkleri katlederek yapmışlardır. İktidara buradan şunu söylüyorum Rumeli balkan Türklerinin acısına ve sorunlarına kulak versin” dedi.
Her Yıl 10 Kasımda ATATÜRK’e Sövülmektedir
Meral Akşener” her yıl 10 Kasımda ATATÜRK’e sövülmektedir. Hürriyet adına, demokrasi adına Cumhuriyete el uzatanlara tüm siyasi partiler tavır koymalıdır. Göçmen olmanın acılarını yaşamış bir ailenin çocuğuyum. Bu sorunları devlet çözer. Ancak bu sorunlar ve ülkemizdeki sorunlar ya mücadele ile yada müzakere ile çözülür. Biz mücadele ile çözeriz” dedi.
Eğer Atatürk`e Sahip Çıkmazsak İkinci Bosna Bölünmesini Türkiye`de yaşarız
DSP Genel Başkanı Masum Türker “Ecevit Partimizi kurarken en büyük desteği veren Rumelilerdir. Buradan size teşekkür ediyorum. Eğer Atatürk`e sahip çıkmazsak ikinci Bosna bölünmesini Türkiye de yaşarız. Bu gün Anayasa değişikliği düşünülüyor. İlk 4 maddeye dokunulmasını asla düşünemiyoruz. Van depreminde millet milli birlik beraberliğimizi ortaya koymuştur. Biz birlikte olmamızı unutmamalıyız. Ne mutlu Türküm Diyene” diyerek konuşmasına son verdi.
Türkiye’ye göç etmek zorunda kalanlar için hak ve özgürlükler mücadelesi çok önemlidir
Bulgaristan Halk ve Özgürlükler Partisi Genel Başkan Yrd. Ruşen Rıza” yıllardan beri sivil toplum kuruluşlarının üyeleri birer gönüllü elçi gibi çalışıyorlar. Hem Türkiye’ye göç etmek zorunda kalan hemde balkanlarda yaşam sürdürenler için hak ve özgürlükler mücadelesi çok önemlidir. Biz heyecanla çalışmaya devam ediyoruz.” Dedi ve kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi.
Konuşmaların ardından seçim çalışmalarına geçilmeden önce kısa bir mola verildi.
Protokol konuşmalarının ve molanın ardından kongre gündeminin diğer maddelerine geçildi. Faaliyet raporu, Denetleme raporu okundu genel kurula sunuldu oylandı ve kabul edildi. Genel kurula sunulan özel bir madde ise Gayrı Menkul alımı ile ilgiliydi, bu madde de oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra divan başkanı Pehlivanoğlu Yönetime aday olanların divana başvurmasını istedi. Tek aday olarak Ayhan Bölükbaşı Listesini verdi. Birden fazla aday olmadığı için genel kurula açık oylama yapılması sunuldu ve Kabul edildi. Açık oylama yapılarak Ayhan Bölükbaşı`nın Listesi Genel Kurula sunuldu. Liste oybirliğiyle kabul edildi.
Balkanlar ve Rumeli Bizim Ata Vatanımız, Anadolu İse Anavatanımızdır
Ayhan Bölükbaşı teşekkür konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi ve; “ Değerli Rumeliler bizleri bu yönetime seçtiğiniz için sizlere teşekkürlerimi sunuyorum. Rumeli Balkan Federasyonu herkesin eli ayağı gözü kulağı olmaya devam edecektir. Balkanlar ve Rumeli bizim ata vatanımız, Anadolu ise Anavatanımızdır. Sivil toplum örgütü nasıl olması gerekirse öyle olmaya devam edeceğiz. Ülkemizde 38 milyon Trakyalı ve balkanlı var. Sayısal çoğunluk örgütlü ve organize değilse bir güç değildir. Bizler inancımızla bugüne kadar yaptıklarımızla bundan sonrada her noktada var olmaya devam edeceğiz. Örgütlülüğümüzü ilerleterek devam ettireceğiz.
Oyumuzun Kolay Ve Ucuz Olmadığını Siyasilere Göstereceğiz
Daha sonra Bölükbaşı” Mecliste yeterince Rumelili Trakyalı milletvekili yok. Kendi temsilcilerimizi kendi içimizden seçeceğimiz bir organizasyona ihtiyaç var. Siyasetin mecrası ancak böyle değişir. Dernekler siyaset yapar ve yapmalıdır. Çünkü Siyasette yoksanız bürokraside de yoksunuz. Bürokrasi de yoksanız ticarette de yoksunuz demektir. Onun için bundan sonra oyumuzun kolay ve ucuz olmadığını siyasilere göstereceğiz. Sadece İstanbul da 14,5 milyon Rumelili var. Sizin oyunuza ihtiyacımız yok diyebilirler.
Gerekirse Bağımsız Adaylar Çıkarırız
Sadece İstanbul da 15 milletvekili çıkaracak güce sahibiz. Gerekirse bağımsız adaylar çıkarırız. Siyasilerin bizi sevmesi bize ilgi duyması da bundan. Birbirimizde bundan sonra kusur aramayalım, sevmek için neden arayalım, dargınlıkları küskünlükleri rafa kaldıralım ve bu büyük yürüyüşü başlatalım. Bizi birbirimize düşürmek için tezgah kuracaklardır. Bize karşı alternatif federasyonlar da kurdurabilirler. Bunlara izin vermemeliyiz. Tek bir çatı altında toplanmalıyız” dedi.
Bölükbaşı`nın teşekkür konuşmasının ardından Divan başkanı Pehlivanoğlu genel kurulu yeni yönetime başarılar dileyerek kapattı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder