27 Mayıs 2013 Pazartesi

ENGELLİLER SPORA TEŞVİK EDİLMELİ VE DESTEKLENMELİ…

Esenler’de de iki yıl faaliyet göstermiş olan Dostluk Spor Kulübü’nün tekerlekli basketbol takımı aktif sporcularından Elif Çelik ve Kulübün sporcu-yöneticilerinden Ramazan Çuğlan ile  sıcak bir söyleşi yaptık…

100%


ENGELLİLER SPORA TEŞVİK EDİLMELİ VE DESTEKLENMELİ…

Esenler’de de iki yıl faaliyet göstermiş olan Dostluk Spor Kulübü’nün tekerlekli basketbol takımı aktif sporcularından Elif Çelik ve Kulübün sporcu-yöneticilerinden Ramazan Çuğlan ile olarak sıcak bir söyleşi yaptık…

Engellerin sporla azalacağı, engellilerin spor yaparak toplumla kucaklaşacağı bağlamında gerçekleşen söyleşi de;

Ortopedik engelli Elif Çelik basketbolla tanıştıktan sonra dünyasının renklendiğini belirterek; “Daha yeni başladım sayılır. Yaz okulunda spor yaptım. Hocalar beni gördüler, beğendiler ve özellikle Ramazan bey sayesinde Bahçelievler Dostluk Spor Kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımına katıldım.” Dedi.

Ramazan Çuğlan ise engellilerin spora yatkınlığından başlayarak, tüm engel grupları için sporun vazgeçilmez olduğunu vurguladı;

“ Bildiğiniz gibi Dostluk Spor Kulübü geçmişte Esenler’de iki yıl faaliyet göstermiş ve Esenler’i temsil etmiştir. Şu an liglere devam etmektedir. Bu kulüpte Esenler’den de üç sporcumuz vardır. Belediyemizin yaz spor okullarında sporla tanışmış ve yetişmiş çok yetenekli sporcular bunlar. Elif Çelik başta olmak üzere, Rabia bayram ve İrfan Öz gelecek vaat eden kardeşlerimiz.

Elif bu işe inandı. Gayretli bir şekilde sarıldı basketbola ve spora. Biz de kendisine hem kulüp olarak hem de ben kulübün genel kaptanı olarak destek olduk olmaya da devam edeceğiz. Kendisinden büyük başarılar bekliyoruz.

Sizin vasıtanızla ailelere bir mesaj iletmek istiyorum. Aileler çocuklarını saklamamalı, sokağa çıkmalarına, topluma karışmalarına, topluma adapte olmalarına yardımcı olmalılar. En büyük sıkıntı spor yapmalarında var. Çocuklarının spor yapmaları konusunda ailelerin ikna edilmeleri gerekiyor. Bu konuda büyük bir savaşım veriyoruz. Umarız ilerleyen zamanda basının ve toplumun duyarlılığı ile bu sıkıntıları da aşarız.

Yıllardır spor alanında faaliyet gösteriyoruz. Benin ana branşım aslında atletizm. Bu dalda ülkemi çok temsil ettim. Başarılarımız da var. İstanbul’da beş adet engelli spor kulübü var. Koltuk değneği futbol spor kulüplerini de eklersek sayı yediye çıkar. Ama bireysel sporlarda sporcuların artması daha olumlu. Takım sporları oldukça yüklü maliyetler getiriyor.

Bir engellinin gülle atması, disk atması, cirit atması, bilek güreşi yapması, halter kaldırması daha az masraflı sporlar. Engellilerde bireysel sporda başarı daha hızlı geliyor. Çünkü ekip sporu ayrıca bir eğitim gerektiriyor. İnanıyorum ki gelecek günler bu günden daha güzel olacak.

Esenler Ortopedik Engelliler Derneği de bu konuya oldukça sıcak bakıyor. Spor anlamında Esenler de yeni bir açılım yapılması gerekiyor. Çekişmeden ziyade dostça ve beraberce yürünmesine tarafız. Bu konuda kaymakamımız ve belediye başkanı her zaman yanımızdalar. Desteklerini bekliyoruz, sivil toplum kuruluşlarını da yanımızda olmaya davet ediyorum.

Engelli spor kulüplerine sponsor olma ve yardım etme konusunda ciddi eksiklikler var. Birçok çevre, birçok firma bu destek konusuna duyarlı değil. Biz de açıkçası gidip destek isteyemiyoruz, söylemiyoruz. Oysa destek olunsa umulmadık başarılar gelir.

Örneğin; irfan arkadaşımız ülkemizi brezilya’da paralitik olimpiyatlarında temsil edecek. 9,5 metre gülle attı. Oturarak maksimum 12 metre civarında atılıyor. 13 metre ise madalya getirir. Bu ciddi bir başarı olur. Hem kendi istikbali açısından hem de ülkemiz açısından. Son olimpiyatlarda en çok madalyayı engelli sporcularımızın getirdiğini unutmayalım. Bu bizim için övünç kaynağı.

Engellilerin daha başarılı olacağına inanmalıyız. Ayrımcı değiliz. Bizi engellemedikleri sürece bu yolda beraber yürüyeceğiz.  İnanıyoruz ve başaracağız…”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder