27 Mayıs 2013 Pazartesi

ESENLER TEKSTİLKENT’İN YENİ BAŞKANI KARADUMAN…

ESENLER TEKSTİLKENT’İN YENİ BAŞKANI KARADUMAN…
ESENLER TEKSTİLKENT’İN YENİ BAŞKANI KARADUMAN…

Esenler’deki Tekstilkent kooperatifi mali kongresi, üyelerin onayıyla seçimli kongreye dönüştü ve Atalay Şahin 1986 yılından bu yana yaptığı kooperatif başkanlığından çekildi. Yeni başkan  Nuri Karaduman oldu…

Kongre öncesi gazetecilere seçim olmayacağını ifade edip, 2 yılımız daha var diyerek tepki gösteren Atalay Şahin mali kongrenin üyeler tarafından seçimli kongreye dönüştürüldüğünü görünce adaylıktan çekildiğini ve liste çıkarmayacaklarını açıkladı.

27 yıldır başkanlığını sürdürdüğü Tekstilkent kooperatifinin yerinin Atışalanı köyü merası iken Başbakan Özal tarafından kendilerine verildiğini söyleyen Atalay Şahin üyelerden yüksek aidat almakla ve Tekstilkent’in değerini düşürmekle itham ediliyordu. Üyeler bunca yıl defalarca kongre yeter sayısını toplayamadan başkanlığı sürdüren Şahin için yolun sonunu da gördü diyerek yeni yönetimden umutlu olduklarını dile getirdiler.

Mali kongre 941 Asil ve vekalet sahibi üyenin hazirun cetvelini imzaladığı açıklanarak açıldı. Divan oluşturulması için iki önerge verildi. Atalay Şahin’in divan kurulu önergesi 239 oy civarında aldı. Ve Divana İdris Kara, Adil Aksan, idris Yıldızhan, Şükrü Şahin ve Mustafa Arısoy büyük oy çoğunluğa ile seçildi.

Divan Başkanı İdris Kara divana verilen mali denetim komisyonu oluşturulması ve seçim önergelerini gündemin 4. Ve beşinci maddelere eklenmesini oylattı.  Her iki önerge de büyük oy üstünlüğü ile gündeme alındı. Atalay Şahin bunun üzerine kürsüye gelerek komisyon oluşturulmasına gerek olmadığını, seçim olmasını kendilerinin de istediğini ve zaman kaybetmeden kongrenin tamamlanmasını istediklerini ve aday olmayacaklarını hatta seçim için sandık kurulmasına bile gerek olmadığını açıkladı.

Faaliyet raporu, mali rapor ve yönetim ve denetleme kurullarının aklanmasına yönelik maddeler üyelerin oyu ile başta ibra edilmedi. Ancak yine sahneye çıkan Atalay Şahin ibra konusunda aday Nuri Karaduman ile görüştü. İki aday kürsüden ibra edilme yönünde beyanda bulundular. İşte bu aşamada kongrede sıcak gelişmeler oldu ama tatlıya bağlandı. Kongre divanı üyelerin seçim öncesi konuşma taleplerine seçim sonrasında gündeme bağlı söz verileceğini ifade etti. Kargaşa arasında divan durumu idare eden bir icra heyeti hüviyetinde seçimlere geçti. Kongre divan kurulu üyesi görevi yapan Adil Aksan’ın yeni yönetim kurulu listesinde yer almasının kanunen uygun olup olmadığını ise zaman gösterecek.

Seçimlerde 920 üyeden aldığı oyla Nuri Karaduman iki yıllığına yeni başkan seçildi.

Yeni yönetim kurulu; Nuri Karaduman, Atalay Murat, Maşallah Taylan, İsmail Türedi, Adil Aksan, Teyfik Şahin, Nurettin Özyurt, Osman Dinç, Şükrü Kulak, Halit Şahin ve Tuncay Kasanoğlu’ndan oluştu.

Denetim kurulu üyeleri ise, Mustafa Harputlu ile Ülfet Şahin oldular…
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder