27 Mayıs 2013 Pazartesi

ESENLER BİLGİ PARKI HALK KÜTÜPHANESİ İKİ BİN ÜYEYE ULAŞTI…

Esenler Yavuz Selim Mahallesi Bilgi Parkı’ndaki Belediye Halk Kütüphanesi iki bin üyeye ulaşarak kitapseverlere hizmet vermeye devam ediyor…

100%
ESENLER BİLGİ PARKI HALK KÜTÜPHANESİ İKİ BİN ÜYEYE ULAŞTI…

Esenler Yavuz Selim Mahallesi Bilgi Parkı’ndaki Belediye Halk Kütüphanesi iki bin üyeye ulaşarak kitapseverlere hizmet vermeye devam ediyor…

Yavuz Selim Mahallesi Bilgi Parkı içinde Halk Kütüphane’sine dönüştürülen yapının giriş katı kitapseverlerin kitap okuyup çalışabilecekleri şekilde dizayn edilmiş. Ayrıca internet üzerinden araştırma yapacaklar için iki adet bilgisayar masası da var. Alt kat ise tamamen içeriğe göre kitap raflarına ayrılmış.

İki görevli ve bir güvenlik elemanından oluşan hizmet kadrosunun olduğu Yavuz Selim Bilgi Parkı ve Halk Kütüphanesi’ne ait bilgi veren Halk Kütüphanesi sorumlusu Yasemin Polat; kütüphanedeki mevcut kitaplara ek olarak yedi bin kitabın daha yakın zamanda envanterlerine gireceğini ifade ediyor. Üyelere evde okumak için emanet kitap hizmeti de verildiğini söyleyen Polat; ‘Her ay bir yazar tanıtılarak kitapları üyelere tavsiye ediliyor, teşhir ediliyor…

Bilgi Parkı kitapla buluşma noktası olarak planlandı ve hizmetimize devam ediyoruz. Bilgi parkına ve dolayısıyla kütüphanemize gelecek  öğrenciler veya yetişkinler burada binlerce kitapla tanışma ve yararlanma fırsatı bulacak.” dedi.

Kütüphanenin işleyişi hakkında da bilgi veren Polat, kütüphaneye üye olanlara emanet-ödünç kitap verdiklerini ve
Öğretmenlerin kitaplar arasında ders yapmaları için yeni çalışmalar yapacaklarını da anlatan Polat, kitaplar üzerine söyleşi programları düzenlemeyi planladıklarını söyledi.‘Kütüphanede yaz dönemi çeşitli etkinlikler yapılması planlanıyor. Yeni eğitim döneminde öncelikle okul öncesi çocuklara masal okuma saatleri de düzenlenecek. Kütüphane üyelerinin ailelerine yönelik aktiviteler yapılması da düşünülüyor. Ek olarak yaz boyunca edebiyat söyleşileri gerçekleştirilecek.’


Park içi kafeteryadan metezori, bilgi parkına ve kütüphaneye dönüşen bu kültür kompleksinin uzun soluklu olması için belediyenin üzerine düşeni şimdilik tam olarak yerine getirmediği görülüyor. Her şeye rağmen toplumda kitaba ilginin azaldığı bu günlerde belediyenin böylesi bir hizmet girişimine söylenecek ancak şükran ifadesidir. Ancak yarın ekonomik-rant düşünülerek belediyenin bu hizmetten vazgeçmemesi koşulu ile.

Kütüphanede kitap eksiği olmasına karşın yetkililer eksikleri olmadığını ve kısa zaman içinde gelecek kaynaklar ve kitaplarla arzulanan yeterliliğe kavuşacaklarını ifade ediyorlar.

Belediye Kütüphane Müdürlüğü ‘Esenler Bilgi Park’ta Edebiyat Söyleşileri’ni de başlattı.  Toplumda dil bilincinin yerleşmesi ve gelişmesini sağlamak amacıyla belli gün ve akşamlarda yaz boyunca Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği ile ortaklaşa edebiyat üzerine söyleşiler düzenlenecek.

Edebiyat söyleşilerin ilki gerçekleştirildi ve programın ilk konuğu, Dil ve Edebiyat Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Üzeyir İlbak oldu. Söyleşiye, Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Polat, Esenler Belediyesi Kütüphane Müdürü Hasan Taşçı ve vatandaşlar katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder