14 Ekim 2011 Cuma

BAŞLAMAK BİTİRMENİN YARISI ...

  BAŞLAMAK BİTİRMENİN YARISI ...
7-24 Esenler Haber "Haber noktası" haberde son durak olacak... Çünkü;İstanbul’un gerçeklerini bir yana bırakıp sahte güzelliklerine hiç aldanmadık ki; Esenler’ in maceracı gizemliliğine yenilelim. Hiçbir dönem siyasi rehine, iktisadi forsa olmadık ki politikanın ve medyanın genetik bozukluluğuna cansiperane direnmeyelim.
Yola çıktık, Esenler’ in yerel basınında artık Rönesans havası estirilmeli diyerek. Devrimin tamamlanacağı yarına selamla, 7-24 nöbet tutmayı görev saydık, nöbete durduk.
Yazısı silinmiş kitaplara basımı durdurulmuş yayınlara, sınırları değiştirilmiş haritalara, içi boş anayasalara, taslaklara-asalaklara, tarafsızlığı amigolaştırmış gazetelere, köşeleri tutmuş altıgenlere, gören gözleri dağlayan ateş toplarına inat özgürlük çığlığını yükseltmeyi insanlık bildik, yola çıktık. Servet katlamak, şöhret kazanmak, kasayı ve ünü itibar sayıp, güç istiflemek için çıkmadık arenaya. Mucizeler ve emanetler peşine de düşmeyeceğiz asla, hakkı kutsal sayacağız halkı savunacağız her adımda. Hurafelerin dışında kalıp, kutsallara dokunmadan, kutsalımıza da saldırtmadan, dikenli yolları sanat zevki olgunlaşmış habersellerle süsleyeceğiz. Renkli ayrıntıları abartmadan yan çizmeden tarihin emrine sunacağız. 
Dedikodulara ve günaha bulaşmadan, çalan çırpan her kim olursa olsun başına musallat edeceğiz, dilbilimi, çivileme yazıyı. Mıhlayacağız tavır alarak ama tahrik etmeden 7-24. Renkli yaşam biçimlerine öykünmeden, halimize yerinmeden, işbirlikçi istilasına arabuluculuk etmeden yürüyeceğiz, ürkmeden korkmadan.
Reformcu, protest, entelektüel, asi, başına buyruk, baskıya ve zulme itirazcı, gerilemeye retçi, ihaneti asla affetmeyen, ahde vefasızları düşük sayan, kırmızıçizgide, devrimci bir ruhla Esenlerde haberde son durak olacağız.
Gemileri yakmadan, batırmadan, denizleri geçip okyanuslarda arınacağız. Ardımızda ikiyüzlüler, önümüzde umut ışığı dikleneceğiz hukuksuzluğa haksızlığa. Gerekirse güneşe hapsedeceğiz düşlerimizi. Etik çöküntü, etnik üzüntü tuzağına düşüp hafıza kaybına uğramaktansa fetva koleksiyonlarını ucuzlatacağız antika çarşısında.
Soy kütüğünde şüphe olmayan, kuşağında hizmetkarlık bulunmayan, emektar koç erleriz. O yüzden daima yayılmış ve yayınlanmış söylenti müsrifliğine ispat arayacağız usanmadan. Bulgulara dayanmayan, inandırıcı tezi olmayan ilkelliğin hüküm sürdüğü hayal ürünü mitoslara ağız dolusu gülüp geçeceğiz. Siyasi nüfuzun zamanla denetlenemez bir otorite boşluğu doğuracağından, çöküşün palavrası bol literatürüne asla bir kelime dahi eklemeyeceğiz. Dirilişin, kurtuluşun meclisin kitabına bir harf katkımız olursa eğer, yaptığımız işi adamlıktan sayacağız.
Görsel ve yazınsal bütün sırlar, tarih eteğinden süzülecek 7-24. Harflerin gizeminde Esenler’ i, ülkeyi keşfetmek isteyecekleri, modern çağın doğumuna göz ucuyla tanıklık etmek için bile olsa bekliyoruz solfeje. Geniş bir okur kitlesine hitap edemeyecek olsak da neticesiz muhtemel tartışmaların kısır döngülerine kurban aramayacağız.
Korkmadan 7-24 hiç ummadığınız an karşınızda daima yanınızda olacağız. Siz korktuğunuz başınıza gelmeyecek mi sanıyorsunuz! 7-24 Esenler haber ekspresinde buluşmak dileğiyle… 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder