14 Ekim 2011 Cuma

İKLİM-LENDİRME CİHAZI…

İKLİM-LENDİRME CİHAZI…
İklimler değişti, klimalar bozuk, güneşin yüzü kızardı. Seçim kurnaları azar azar açılıyor. Adaylar kurnazca ortaya çıkıyor. Devletin bürokrasi çarkındaki vekil heveslilerinde ateş bacayı sarmış. İklimlendirme rejimine kapılan CHP, buz kesmiş elek etek işlerinden yakayı sıyırmaya çalışıyor. Fırsat bulunursa seçime dönük hazırlıklara geçilecek. Dışarıda çoluk çocuk özlemle beklenen kar yağıyor. Tutmayacak besbelli. Dört bir yan çamur çorak. Kardan adama hasret bir kış daha bitmek üzere. Her kışın sonu bahardır ama biz zırt diye ortaya çıkan vekilcik adamlarla idare edeceğiz kardan adam yerine anlaşılan.
Devlete devlet içinde yön verenler dörtnala meclis içine at sürüyorlar. Milletin vekili olabilecekler ise onlarla beraber çamur balçık çiğniyor, somun kemiriyor, çam kozalağı yakıyor. Adaylaşabilme durağına uğramayacak yollarda iyice ayağa düşen ülke siyasetine manifestolar yazıyorlar. Devletin mübarek elini millete uzatmak yerine kendilerinin vekil adaylığı için tutup bırakmayanlardan nedense, hiçbirine yakını CHP’yi tercih etmeden istifayı basıyorlar. İstidanameleri elinde doğru Balık istifi Söğütözü’ne. Ne öğüt tutar ne de öze bakar bir söz düellosuna tarafgir seyirciler toplanıyor vekil arenasına. Vekâleti verecekler ise olan bitenden bi haber.
Ülkenin yarısına hükmeden İstanbul’un CHP il başkanı 53 gün yaptığı söylenen ama yapamadığı başkanlıktan alaysı bir dille ve üslupla istifa ediyor. O muhteremi il başkanlığına atayanlar, parti içinde aramadan dışarıdan montelenmiş bu cevvali -cevheri birde vekil adayı yaparlarsa değmeyin keyfe. Olur ya bu salon beyefendisi her şeyin üstüne üstlük vekil de yapılırsa, nadide bir biblo gibi vitrine sürülürse bu yeni CHP o an eskir maazallah. Eskiye rağbet olsa bitpazarına nur yağardı.
Zaten kadın oyuncu oskarını Türkiye cephesinden hak eden o gazeteci sahtesi mikser, tepeyi birbirine doladı yalan dolanla. Gazetelerine yazı yazmaktan aciz, yazı yetiştirmekten dertli köşe kalpazanlarına malzeme çıktı. Paldır küldür kötüle nasılsa savunan kaleler düşüyor bir bir. Böyle ayna tutulacaksa yaşananlara ve yansıtılacaksa topluma, topyekûn bir komplo ile karşı karşıya ülke insanı. Karşıyaka ya varınca âdemoğlu yakadan tutulacağını ne tez unutur.  Oy verecek başka kim kaldı ki safsatası ile vesselam saldır sandığa. Saldırda büyü ey iktidar borazancıları. Peki, ne olacak şimdiden belli, göz görür dil dilemez. İstanbul ve Ankara merkezli gazeteler ve siteleri önemseyip yerel de emek verenleri dayak kötek dışlarsanız, böyle kumpaslara açık yatarsınız kuşku dağları beklerken. Kar, boran, tipi istilası uyuşuruz kılcal damarlarımızdan. Sonra dil dal olup, dil lal olup pirincin taşını ayıklama derdine düşeriz hep birlikte, üç günlük dünyada seçime üç kala.
İnternet sitelerine reklam vererek vekil adayı olma yolunda göze girme, kendini kör göze parmak sokma girişimleri ile listeleme-listelenme eylemliliği kimseye bir şey kazandırmaz. Bu kategorizasyon hastalığından kurtulunmadıkça, Gerçek gündemin uzağında reklam varyasyonları ile gelen adaylığın ilerde halka ne faydası olacak. Avm açılışlarında kurdele kesip, veryansın larla anam yandımlara tabi halkla kucaklaşma merasimlerine ağzı açık bakıyor millet. Bir illetten mücerret iş var, Tutmasa da tutturuyorlar. Kar tutmuyor, çamurun izi kalıyor, kalkınanların aşiret çadırlarında etli bulgur aşına kaşık sallama siyaseti tutuyor. Kes kurdeleyi bağdaş kur otur sofraya, topla bereketi. Bereketi halilullah. Bir taraf ne yaparsa tutuyor, öbür taraf ne yapsa bertaraf.
İklimler oynuyor bizimle. Klimalar bozuk. Karakış kapıya dayandı berraklığa hasretiz. Kar tutmasını vazgeçtik, şu Dörtyol ağzı bu kadar çamur çorak olmayaydı. Partinin genel başkanlık odalarına kadar o dişi “evaporatör” girmeyeydi, iklimsel kaymaya uğranılmayıp atmosferik denge korunabilseydi, İstanbul’da Aslan gibi, adam gibi bir il başkanı olaydı, her üç bölgede önseçim olaydı, önseçim yöntemiyle kurtuluş meclisleri oluşsaydı,  ilçe başkanları mesnetsiz taraf olmayaydı;  görürdük o zaman el mi yaman bey mi yaman.
Üç maymunu oynaya oynaya sınıfta kalıyoruz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder