15 Ekim 2011 Cumartesi

Esenler belediye tiyatrosu

 Esenler belediye tiyatrosu

Esenler belediye tiyatrosunun sahneye koyduğu bir trajikomik oyun daha izledik. Esenler kültür merkezinde geçen Cuma akşamı saat beşten sonra gerçekleşen prömiyere sayın Göksu katılmadı. Güvenlik alınamayacağı gerekçesiyle bu gösteriye katılmayan Göksu eğer gelseydi görecekti. Epeyce bir güvenlik alındı ilerleyen saatler içinde. Madem baştan yalnız sahipsiz bırakılacaktı bu halk neden sözleşilmişti oturup konuşuruz diye anlayamadık doğrusu. İşin içimizi burkan yanı işte budur.

Oruç reis mahallesindeki sakinlerin bir kısmıyla kültür merkezinde buluşulup konuşulmak üzere sayın Göksu’nun randevu verdiğini kamuoyu biliyor. Bizde karşılıklı bir uzlaşı olabilir mi çözüm çıkar mı beklentisiyle oradaydık. Bizi ilgilendiren esenlerlinin mağdur olmayacağı mağdur edilmeyeceği bir projeye tanıklık etmek dileğidir sadece. Verilen sözde neden durulup durulmadığını ilk görüşmelerinde taraflar birbirlerine açıklarlar artık. Biz nasıl olsa duyarız.

Yaklaşık üç yüz insan, kadın çoluk çocuk, başta örtü ayakta terlik, oruçreis mahallesinden yürüyerek gelmişlerdi. Bir çözüm, bir söz, bir umut uğruna sn.göksunun ağzından çıkacak birkaç cümlecik için. Bir kez daha anladık ki belediye başkanı olmak günümüzde kraldan öte krallıkmış. Geceleri kimin mumuyla aydınlanıyorlar acaba evciklerinde. Esenler’de mi acaba evleri. Yanıt evetse ne kadardan beri. Gözlemlerimize göre bu evlerinden barklarından edilmek istendiklerini bağıran insanların çoğunluğunun, otuz kırk yıllık esenlerli olduklarıydı. Herkes zamanında parasını ödeyerek almıştı arsalarını,.dişten tırnaktan artırarak yapmışlardı evlerini. Tapu verilmesini beklemişlerdi her yeni belediye başkanından. Şimdi geleceğimizi söndürmek istiyor bu yeni yönetim diyorlar canları yanarak. Dinledikçe yüreğimiz sızladı. keşke sn.göksu da gelip dinleseydi. Eminim ki yüreği sızlardı onunda. Nedendir bilinmez o kadar iştahla beklendiği halde teşrif etmediler. Onun dışında son model arabalarla birçok zevat geldi bu arada. Kırk yıllık esenlerli olarak ben hiçbirini tanıyamadım maalesef. Meğer esenlerli olmayan ama esenler kültür merkezini beş çayı veya bir akşam kahvesi içmek için kullanan nice insancık varmış da haberimiz yokmuş. Öğrenmiş olduk bu sayede.

Bu muhteremler evini barkını geleceklerini kaybetme endişesiyle bahçeye yığılmış bir nebze gölgelik yer arayan gerçek esenlerlilerden rahatsız oldular açıktan açığa. Bu ne menem  yabancılaşmadır Allahım. Belediye binasında da bir oyun sahnelendiğini öğrendik bu arada. Tam bir komedi piyesi. Oruçreis albayrak caddesinden oldukları söylenen ve yıkım olayıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir ahali oraya taşınmış. Kim aracı olmuş, kimlerdir isim isim söylendi ama hafızamda tutamadım. Ocağına yakıcı ateş düşmemiş bu ahali tayfasına sn. Göksu meşhur kentsel dönüşüm projelerini anlatmış. Ve ayrıca altını kırmızı kalemle çizmek lazım, yerel basında içeri alınmamış. Yanı başımda evi gidecek gariplerden biri’’ kendi kendilerine çalıp oynamışlar’’ dedi. Yüzüne baktık yalnızca yorum yapmadan. İşi oluruna bağlayalım, bir tatsızlık çıkmasın diye mahalle muhtarı da arada mekik dokudu. Sn Göksuyu gelmeye ikna etmek için belediyeye gitti. İki belediye meclisi üyesi şimdi başkanla konuştuk şöyle dedi böyle dedi diyerek siniri boşalan kalabalığı rahatlatmaya çabaladılar akılları sıra. Saatler geçti sn Göksu gelmedi, büyükşehire gitmiş toplantıya. Mahalle muhtarı yalnız geldi. Mahalle halkına izahat vermeye çalışırken iki belediye meclis üyesi ile tartıştılar ve oruçreiste  kamulaştırma yapılacakmış sonucunda birleştiler. VeToki oruçreise girmeyecek vaatleri arasında haftaya sn. Göksu dan yeni bir randevu talebinde bulunulacağının sözünü alarak esenler kültür merkezinden ayrılındı.

Tuhaf olan kimsenin kimseye güveninin kalmadığı. Herkes kim ne söylerse kayda alıyor. Herkesin elinde teknoloji harikası alet edevatlar hemen düğmesine basılıyor. Biz de bir güzel kayda alındık, kameraya çekildik. Muhabir arkadaşlar haber yapalım dediler haber oldular, buradan onlara duyuruyorum. Evet, bir oyun izledik ki düşman başına. Allah esenler belediyesi tiyatrosundan razı olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder