14 Ekim 2011 Cuma

İÇİMİZDEKİ FRANSIZLAR…

İÇİMİZDEKİ FRANSIZLAR…
            Vekil listeleri üzerinden seçim yolculuğumuza AKP ile devam etmeye izin vermedi Başbakan Erdoğan. Zaten fazla da niyetimiz yoktu açıkçası. Milletin iki buçukta birinden oy çıkaran parti listeye kimi koysa geçer gider. Ayrıca her seçimde devamlı gömlek değiştirmekte varsa serde liste miste kimin umurunda.
            İş seçim startını vermeye kalmıştı onu da yaptı Başbakan Erdoğan. AKP’nin seçim startı çok uluslu ajansların da flaş geçtiği AKPM’deki Erdoğan konuşmasıyla gerçekleşti. Van munit benzeri bir çıkıştı Fransız kalmışsınız demek. İktidar yanlısı birlik beraberliğe darbe mi dayanır. Her seçim öncesi aynı terane sonrası virane. Terazi halkın önünde, darası alınmış, havası kesilmiş bir dünya ve seçim pazarı. Her seçim öncesi Avrupa’da muhtelif yerlerde, ABD’de basılıyor düğmeye. Başbakan Erdoğan çıkıp konuşuyor Kapıkule ötesinde. Alaysı ve sert, hülasası bir cümle “ Türkiye’ye Fransız kalmışsınız. “ gibi “one minute” gibi.
            AKP için seçim sloganı belli artık. “Fransız kalmayın verin AKP’ye”. Velhasıl bir düşünün van munit, Fransız kalmayın iktidara, gelsin oylar tepelemece, kurulsun hükümetler. Yıllarca her alanda her şeyi milli eziklik çerçevesinde yaşayan bir toplum olduğumuzdan bu tip her çıkış aynen hezimete uğradığımız milli top maçlarında atılan şeref sayısına sevinmeye ve çılgınca alkışlamaya benziyor ne yazık ki. Ödülü de sandığa sorup sual eylemeden boca edilen oylar oluyor. İş bilenin kılıç kuşananın hesabı.
            Bu “Fransız kalmak” deyimi de bize özgü aslında. Nasıl tercümesi yapıldı oradakilere bilmem ama Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Genel Kurulu’ndakiler Başbakan Erdoğan’ın “ Fransız kalmışsınız “ sözüne Fransız kalmışlardır kesinlikle. Onlar Türkiye’ye Fransız, biz dünyaya Fransız dönüp duruyor mavi küre. Türkiye’de Türkiye’ye Fransız kalanlar ile içimizdeki Fransızlar halleşip gideceğiz 12 Hazirana kadar. 13 Haziran itibariyle de vay kel başım hikayeleri.
            Her şeye herkese van munit diyerek bir dönem, Fransız kalanları davet ederek bir dönem daha, yakındır Yeni Türkiye kuruldu, kurulacak. Petrol kuyusu bulunan her Ortadoğu, Kuzey Afrika ülkesine kafadan dalan, burka murka yasaklayan, başörtülü diye kıza geline vize vermeyen faşizane tavırlı yeni dünya düzenine Yeni Türkiye Fransız kalmayacak anlaşılan. Suratlarına ağzına gelenin üfürüldüğü emperyalistler bir yanda, ne için ve neden söylendiğine hiç de önem vermeyen milli eziklikten bunalmış milletimin necip insanı bir yana. Seçim stratejisi belirlendi gitti.
            Meydan o kadar hazır, seyirci o kadar ateşli, rakip de kendi kendini sakatlamışsa derbi öncesi Başbakan Erdoğan çıkar söyler elbette. Hem dinsel motifleri öne çıkarır hem de babadan milliyetçi bir tablo çizer AKPM’de. AKP de oyları sağlamda tutar böylece. Bu mantığa da halkın Fransız kalmayacağı aşikar. Üstüne de kreması eklenince “ Gelin-kız başörtülü diye ABD vizesi alamıyor. “ Kim Fransız kalır ki bu yaraya.
            Ülke gerçeklerine hiç Fransız kalmadıkta ne oldu, Devlet şeref madalyası mı aldık, Fransız nişanı alan alana…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder